kao stvoreni jedno za drugo

Vole se skoro 40 godina, a nikada nisu stali pred OLTAR: Znate li ko je muž Opre Vinfri i zašto mu nikad nije rekla DA?

0

Uprkos činjenici da joj je već decenijama najveća ljubav, oslonac i podrška nikada nisu rekli jedno drugom sudbonosno da

foto: EPA /  MIKE NELSON
foto: EPA / MIKE NELSON

Najpoznatija voditeljka na svetu, čuvena Opra Vinfri ostvarila je mnoge svoje snove i postala jedno od najznačajnih imena u Holivudu.

 

Iako joj detinjstvo nije bilo lako, bila je žrtva sekusalnog zlostavljanja i silovanja, doživela je brojne neprijatnosti. Opra je sa 14 godina rodila dete kao posledicu silovanja, ali je dečak ubrzo preminuo. Voditeljka nikada o tome ne govori u javnosti, a tada se zarekla da neće imati više dece.

 

Upornošću i vrednim radom Opra je uspela da postane ime koje se ceni, a pre skoro 4 decenije život joj je poslao muškarca kojeg voli i koji joj je najveći životni oslonac.

 

Naime, u pitanju je Stedman Grejem, koji je jedno od šestoro dece koja su rođena u porodici Grejem. Stedman ima petoro braće i sestara i uprkost tome što potiče iz brojčano velike porodice uspeo je da se školuje i završio je socijalni rad na jednom američkom koledžu.

 

Uprkost tome što je Opra megapopularna, o njenom nevenčanom suprugu se retko piše u medijima. Ipak, ono što je javnosti poznato jeste to da je pre veze sa oprom bio oženjen Glendom Graham.

 

Taj brak je bio sklopljen 1974. godine, dobili su ćerku, ali su kasnije odlučili da se razvedu. Nakon ovog braka on je imao vezu sa još jednom voditeljkom koja je trajala tri godine, ali je i tu došlo do razlaza.

 

Opra Vinfri i njen suprug su skoro 40 godina u vanbračnoj vezi
Opra Vinfri i njen suprug su skoro 40 godina u vanbračnoj vezi foto: EPA / Ron Sachs / POOL

 

Tokom jednog gostovanja na američkoj televiziji voditeljka je Stedama pitala nekoliko pitanja i o privatnom životu, a tako je započeo i razgovor o njegovoj voljenoj Opri, s kojom je u vezi već 37 godina.

 

- Opra i ti dugo ste zajedno. Veze su ponekad teške. Pretpostavljam da bi bilo teško biti u vezi s nekim poput nje, ako uistinu ne poznaješ samog sebe i nemaš samopouzdanja - pitala je Elen.

 

- Tajna naše veze je u tome što želim najbolje za nju. Posvećen sam njenoj sreći. Želim da bude najbolja verzija sebe koja može da bude i ona je odlična u tome. Ja sam uspeo da nađem svoju sreću, razvijem svoje veštine, svoje talente i zadovoljan sam time. Imati dobrog partnera koji može da ispuni sopstveni potencijal, a istovremeno ispunjava i vaš - to je sjajna kombinacija - odgovorio je Stedman.

 

Iako se nikada nisu venčali Opra Vinfri i Stedman Graham imaju divan brak
Iako se nikada nisu venčali Opra Vinfri i Stedman Graham imaju divan brakfoto: EPA / MIKE NELSON

 

Iako Opra i Stedman nemaju tradicionalnu vezu, ne može se reći da nekada nisu razgovarali i o tome da sklope tradicionalni brak. Ipak, nije mnogo vremena trebalo da prođe, a da oboje shvate da to ipak nije za njih. Tada je voditeljka priznala da je odlučila da nikad ne želi da se uda baš u trenutku kada ju je Stedman zaprosio!

 

Objasnila mu je da joj je veoma drago što je želeo da je oženi i da joj je to još jedan veliki dokaz ljubavi, ali da ona nikada nije ni imala želju da uplovi u brak.

Venčanje je otkazano, a od tada se ta tema među njima nikada nije potezala.

 

- Pomislila sam: "Bože, zar sada stvarno moram da se udam?" Shvatila sam da ne želim da budem u braku. Tada jednostavno ne bih mogla da živim život koji sam stvorila za sebe - zaključila je Opra Vinfri.

 

Opra i Stedman nemaju zajedničku decu i to im uopšte ne smeta
Opra i Stedman nemaju zajedničku decu i to im uopšte ne smeta foto: EPA / ODD ANDERSEN / POOL

 

I dok je Opra gradila svoju karijeru, Graham je gradio svoju, tako da su se savršeno uklapali, jer nisu jedno drugom bili prepreka ni u jednom smislu. On se ostvario u oblasti odnosa u javnošću, marketingu, napisao je nekoliko knjiga o samopomoći i poslovanju. Postao je i član Kuće slavnih u Indijani.

 

1988. godine osnovao je marketinško-konsultantsku firmu sa središtem u Čikagu. Postao je i profesor na Univerzitetu.

 

Čini se da je upravo to što je svako od njih imao svoj život, što ih nije vezivao papir niti deca, već samo velika ljubav i poštovanje zapravo uticalo na to da jedno drugom ostanu privrženi skoro četiri decenije.

 

 

 

makonda-tracker