svi su okretali glavu

Sa samo 13 godina je oteta, iskorišćavana, a potom odbačena: Uznemirujuća "veza" čuvenog muzičara o kojoj se ćutalo

0

Poznata lepotica iznela je pre nekoliko godina prilično jezive tvrdnje o rokeru i još uvek ih niko nije osporio

Džimi Pejdž iz grupe Led Cepelin
Džimi Pejdž iz grupe Led Cepelinfoto: Live Media Publishing Group / Alamy / Alamy / Profimedia

Svetska rokenrol scena sedamdesetih bila je divlja, razuzdana, prepuna alkohola i droge, a devojke širom Amerike bacale su se na kolena pred najpoznatije muzičare.


Danas se mnogi od njih smatraju legendama, muzičkim pionirima i uvaženi su članovi društva, a neki iza sebe imaju vrlo uznemirujuće priče iz dana kada su bili na vrhuncu slave.


Među njima je svakako Džimi Pejdž, osnivač i gitarista benda Led Zeppelin. On je do danas, kada ima 79 godina, imao dva braka, mnogo veza i jednu priču koja ledi krv u žilama – onu sa Lori Matiks.

 

Lori Matiks, koja je poznata i kao Lori Madoks i Lori Munja, nekadašnja je manekenka, koja je sedamdesetih bila poznata u javnosti kao "bebi grupi" jer je još od ranih tinejdžerskih godina obilazila klubove i pratila najpopularnije bendove.

 


Poznato je da je imala poznanstva i veze s mnogim muzičarima, ali ništa nije toliko uznemirujuće kao njena priča o odnosu sa Džimijem Pejdžom.


Lori je 2015. dala intervju za Thrillist, u kom je pričala o nekim od svojih strašnih iskustava, a tada je tvrdila da je imala odnose sa Dejvidom Bouvijem, Džimijem Pejdžom i Mikom Džegerom. Ipak, njene veze s Bouvijem i Džegerom su osporene, ali ona najstrašnija nije.


Kada je imala 13 godina, Lori je počela da posećuje Sanset strip s drugaricom Sejbl Star, čuvenom grupi devojkom.

 

U junu 1972. počela je nešto što se opisuje u medijima kao "ljubavna veza" sa Džimijem Pejdžom, koji je u tom trenutku uimao 28 godina, dok je Lori imala svega 13. Ona je kasnije tvrdila u pomenutom intervjuu da ju je menadžer benda Ričard Kol "praktično kidnapovao" i odveo je u Pejdžovu hotelsku sobu.

 

 

Kako je pisao Rolling Stone, muzičar se svojski potrudio da sakrije njihovu "vezu" da bi izbegao optužbe za silovanje jer je Lori bila maloletna.


Na insistiranje Pitera Granta, još jednog menadžera grupe Led Zeppelin, ona je, kako tvrdi, držana u hotelskoj sobi zaključana, sa članom obezbeđenja ispred vrata tokom naredne turneje ove grupe po Americi. Ispričala je kako je Džimi Pejdž sa to vreme dolazio često natrag u Los Anđeles i posećivao je u hotelu između koncerata, kao i da ju je zvao svakog dana kada bi se vratio u Englesku.


Prema Lorinim rečima, posle godinu dana takvog odnosa, muzičar je bio spreman da izađu zajedno u javnost i počeo je da je vodi na koncerte, a sve je trajalo do 1975, odnosno nešto više od dve godine.

 


Matiksova kaže da je vezu prekinula ona, kada je imala 16 godina i nakon što je uhvatila Pejdža u krevetu s grupi devojkom Bebe Bjuel. Međutim, Bebe, inače, majka glumice Liv Tajler, tvrdila je da je Lori "davala sebe samo Džimiju od 14. do 16. godine" i da je njegovo obezbeđenje zabranilo Lori da mu prilazi nakon što je počeo da se viđa sa Bebe.

 

Prema biografima benda Led Zeppelin, Lori Matiks bila je inspiracija za neke od pesama, a to je navodno pouzdano za Sick Again. Konkretno se na nju, tvrde biografi, odnose stihovi:

Jednog dana ćeš napuniti 16,
Naslikana dama u gradu laži.

Međutim, Robert Plant, pevač ove grupe, tvrdi da je on napisao pesmu imajući na umu sve mlade grupi devojke, koje je sažaljevao dok je gledao na pomenutoj američkoj turneji 1973. godine.

 

 

  • Odnos sa Dejvidom Bouvijem


Lori Matiks ispričala je za Thrillist i da je izgubila nevinost u grupnom odnosu, sa Dejvidom Bouvijem i njegovom tadašnjom suprugom Andželom.


Ipak, datumi koje je tada navela ne poklapaju se s podacima o tome gde su Bouvi i ona nalazili u tom trenutku.

 

Takođe, više izvora je osporilo Lorine tvrdnje, a ona je, između ostalog, rekla da ju je Bouvi upoznao s Džonom Lenonom i Joko Ono iako je poznato da su se dvojica muzičara prvi put srela tek nakon vremena koje je ona navela.

 

 

  • Odnos sa Mikom Džegerom

 

Matiksova je izjavila i da je imala odnose sa Mikom Džegerom kad je imala 17 godina, kao i da su se upoznali 1975. godine, u studiju u kom je bio s Lenonom, Polom Makartnijem i Ringom Starom.

 

Međutim, pomenuto snimanje dogodilo se godinu dana ranije jer su se Bitlsi već raspali pre 1975. i nema dokaza da mu je prisustvovao Džeger.

 

Mik Džeger danas
Mik Džeger danasfoto: EPA-EFE/Evert Elzinga
  • Gde je danas Lori Matiks?


Kako su pisali strani mediji, Lori još uvek živi u Los Anđelesu, a 2015. godine kupila je Glam Boutique u Zapadnom Holivudu sa poslovnim partnerom.

 

 

makonda-tracker