pevačka zvezda koja ne zna da peva

Kao dete se stidela oca, odrastala je želeći samo jedno: Životna priča Viktorije Bekam je preokret za preokretom

0

Viktorija Bekam,  modna kreatorka i nekadašnja pevačica, supruga fudbalera Dejvida Bekama danas slavi 49. rođendan

Viktorija Bekam tokom muzičke karijere
Viktorija Bekam tokom muzičke karijerefoto: Columbia Pictures Collection / Everett / Profimedia

Viktorija Bekam, koju smo znali još kao Poš Spajs i Viktoriju Adams, danas zaboravlja probleme sa snahom i ogromne dugove u koje je upala i uživa u svom posebnom danu.


Ona slavi 49. rođendan, a jednu od najlepših čestitki dobila je od svog supruga Dejvida.


Nekadašnji fudbalski as podelio je njihovu staru fotografiju na Instagramu i napisao:


Srećan rođendan najneverovatnijoj ženi i mami, nekome ko nas inspiriše svaki dan. Volimo te i zaslužuješ najsavršeniji dan – napisao je sportista.
 

 

Čuvena Poš Spajs rođena je kao Viktorija Karolin Adams u Harlou, u Eseksu, 17. aprila 1974. godine, u porodici koja je pripadala engleskoj višoj klasi.


Ona je najstarije od troje dece frizerke Džeklin Dorin i inženjera Entonija Adamsa. Porodici je išlo odlično, pa je Adams nakon nekog vremena otvorio sopstvenu kompaniju i omogućio lagodan život ćerkama Viktoriji i Luis i sinu Kristijanu.

 

Inače, zanimljivo je da su Viktorijini preci nemački umetnik i revolucionar Karl Hajnrih Fender i američki političar Vilijam Fender.

 

Viktorija Bekam u ranoj mladosti
Viktorija Bekam u ranoj mladostifoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Detinjstvo Viktorije Adams nije bilo mnogo neobično, osim što je kod nje bio vrlo izražen san koji imaju mnoge devojčice – da postane muzička zvezda.

 

On se rodio 1989. godine, kada je gledala mjuzikl "Slava", a uskoro se upitala u umetničku školu, u kojoj je učila ples i modeling. Zanimljivo je da je ona pohađala i Srednju školu "Sveta Meri" u Čestnatu, gde ju je bilo sramota jer potiče iz imućne porodice, pa je često molila tatu da je ne vozi u školu svojim luksuznim rols rojsom.

 

  • Početak muzičke karijere


Tokom srednjoškolskih dana, postala je članica benda Persuasion, a početkom devedesetih ukazala joj se velika šansa. Ona je nedeljniku The Stage videla poziv za audiciju za novi ženski muzički sastav, a od devojaka se očekivalo da budu ekstrovertne, ambiciozne, imaju "uličnu školu" i mogu da pevaju i plešu.

 

 

U pitanju je jedna od najpoznatijih grupa svih vremena – Spice Girls!


Viktorija je primljena i uskoro je sa Džeri Halivel, Emom Banton, Mel Bi i Melani Si postala jedna od najvećih britanskih zvezda.

 

Već prvi singl Wannabe postigao je uspeh i zauzeo prvo mesto na top listama u Ujedinjenom Kraljevstvu, Americi i još 35 zemalja. Nakon togadevojke su ponovile uspeh sa još osam top singlova na albumima Spice, Spiceworld i Forever, a sve devojke dobile su nadimke u skladu sa svojim životom ili karakterom. Viktorija je postala Poš Spajs, odnosno "elegantni, luksuzni, stajliš začin".

 


Dok je još bila "spajsica" Viktorija je pratila jedan meč Mančester junajteda, kada ju je pažnju privukao fudbaler Dejvid Bekam, a oni su uskoro postali par. Kako je sportista pričao, on je zapazio Viktoriju još dok ju je samo gledao na televiziji, a uskoro su postali najmoćniji par na svetu. Brendovi su se otimali da sarađuju s njima, mediji su pisali o svakom njihovom potezu, a par je izgledao opijeno ljubavlju, kao što je slučaj i danas.


Pre Dejvida, Viktorija je imala dve velike ljubavi – od 1988. do 1994. bila je s električarom Markom Vudom, za kog je bila verena, a potom je 1995. kratko bila u vezi s kanadskim glumcem Korijem Hejmom.


Ispostavilo se da ju je najveća ljubav tek čekala, a Dejvid i ona bili su ludi jedno za drugim i verili se posle godinu dana veze, a venčali se 1999. godine, nakon rođenja njihovog prvog sina Bruklina.

 

 

  • Novi početak, s imenom Viktorija Bekam


Na krilima svoje velike slave i s prezimenom Bekam pored imena, Viktorija je rešila da napusti Spice Girls i nastavi karijeru samostalno. Prvi singl koji je objavila bio je Out of Your Mind, potom i Not Such An Innocent Girl, a onda je objavila i album nazvan Victoria Beckham 2002. Na uloženih pet miliona funti, od prodaje je debitantski solo album zaradio vrlo malo, a prodato je tek 50.000 primeraka.

 

Nije njena samostalna muzička karijera bila zadovoljavajuća za ženu velikih apetita kakva nikad nije krila da jeste, a sve glasnije moglo se čuti ono što se šaputalo dok je Viktorija bila članica grupe – njene glasovne mogućnosti nisu spektakularne.


Potom je objavila singl A Mind of Its Own 2002, koji je došao do šestog mesta top-lista, a pojavile su se glasine da će izdavačka kuća da prekine saradnju s Viktorijom jer nije uspela da se probije u prva tri mesta.

 


Pokušavala je i pokušavala Viktorija Bekam, ali uspeh nije dolazio i vremenom je bila prinuđena da "okači mikrofon o klin". Vratila se s grupom Spice Girls nakratko 2007. godine na scenu, ali je manje-više danas žena koja je iza sebe ostavila muzičku karijeru.

 

  • Modna karijera


Međutim, moda je definitivno polje u kom je plivala bolje. Počela je kao model i šetajući pistom za Mariju Gračvogel 2000. na Nedelji mode u Londonu i bila je zaštitno lice niza brendova. Vremenom je poželela da ima sopstvenu modnu kuću, koju je otvorila 2008. godine, pomalo tiho za jednu takvu zvezdu. Fokusirana na žensku odeću, Viktorija je uspela da izgradi poznat i prepoznatljiv brend i postigne mnogo uspeha proteklih godina.

 

Viktorija Bekam
Viktorija Bekamfoto: EPA/IAN LANGSDON

Ipak, nikada se nije probila u samo vrh i rame uz rame s luksuznim kućama, a 2019. godina bila joj je posebno teška.


I pored odluke da će se odreći pravog krzna u korist veštačkog i dobrog marketinga i pokretanja beauty linije, ispostavilo se da Viktorija ne zarađuje koliko je želela, a tada je počeo finansijski pad njenog brenda. Prošle godine, otkriveno je da njena modna marka ima dug od čak 54 miliona funti.


Međutim, to ne brine previše Poš Spajs, koja izgleda zadovoljno u svakoj situaciji, iako se ne osmehuje često u javnosti, što je samo stvar njenog imidža.

 

1 / 6 Foto: TOPSTAR / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia


Sa suprugom Dejvidom dobila je sinove Bruklina, Romea i Kruza, a nikada nije krila da žudi za devojčicom. Konačno ju je dobila 2011. godine, kada je dobila ćerku Harper.


Porodica Bekam danas živi na relaciji London-Los Anđeles, a Viktorija je jedno od najpoznatijih lica na svetu, kako je maštala od detinjstva, a iako se u pevanju nije snašla najbolje, muzika joj je nesumnjivo otvorila ta vrata.

 

 

makonda-tracker