Brat mu je rastao na ramenu, pa je hiruški uklonjen: Životna priča sijamskog blizanca koji je osvojio Holivud

0

Proslavio se u “Kumu 3”, “Nesalomivima”, “Policajcu pod kontrolom”, ali je njegova filmska biografija mnogo više od ovih ostvarenja

foto: United Archives/Impress / United Archives / Profimedia
foto: United Archives/Impress / United Archives / Profimedia

Čuveni holivudski glumac i veliki zavodnik Endi Garsija jedan je od najuspešnijih glumaca u Holivudu. Osim neospornog glumačkog talenta Endi je bio i veliki zavodnik.

 

Poreklom sa Kube Endi nije bio tipičan holivudski zavodnik, a žene su ipak žudele za njim. Časopis „Empire“ ga je uvrstio među sto najseksepilnijih zvezda u istoriji filmske istorije.

 

Endi je pre više od 20 godina osvojio svet ulogom vanbračnog sina Sonija Korleonea, Vinsenta Mansinija, u "Kumu 3". Od tada njegova popularnost ne jenjava, a u glumačkim vodama je postao poznat kao najbolji holivudski glumac kubanskog porekla.

 

 

Njegova životna priča bila je i više nego intrigantna, a priča o njegovom rođenju na mnoge je ostavila jak utisak. Naime, Andres Arturo Garsija Menendez, kako je njegovo pravo ime, rođen je kao sijamski blizanac, sa parazitskim bratom blizancem na njegovom levom ramenu koji je kasnije hirurški uklonjen.

 

Sa samo pet godina, posle krize u Zalivu svinja, tokom američke invazije na njegovu domovinu, sa porodicom se preselio u Ameriku. Garsijini roditelji su se u Americi dobro snašli i stekli pravo bogatstvo.

 

Endi je oduvek govorio da obožava glumu, pa su mu roditelj omogućili da se školuje na prestižnom Nacionalnom fakultetu dramskih umetnosti. 

 

Endi Garsija je najveći holivudski zavodnik
Endi Garsija je najveći holivudski zavodnik foto: TRI STAR PICTURES - Album / Album / Profimedia

 

Nakon mnoštva odigranih uloga Endi odlučuje da se 1978. godine preseli u Holivud. Oženio se Kubankom Marijom Viktorijom, s kojom je dobio četvoro dece: tri ćerke i jednog sina.

 

Bračne zavete potpisali su 1981. godine. Za njega je porodica bila svetinja, za nju je bio spreman na sve. Od početka zajedničkog života par je živeo u Kaliforniji, a on i supruga važe za jedan od skladnijih parova, koji svoju intimu čuva samo za sebe.

 

Garsija ne voli slavu, popularnost i sve što ide uz to. Podjednako ga hvale i obožavaoci i filmski kritičari. Veliki je prijatelj s Mikijem Rorkom i Džordžom Lopezom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andy Garcia (@andygarcia)

 

Kada je postao zvezda u Holivudu, odlučio je da osnuje producentsku kuću, pomoću koje je snimio nekoliko filmova koji su bili u vezi sa njegovim poreklom.

 

Jedna od najvažnijih uloga u serijalu takvih filmova bila je glavna uloga u filmu "Nestanak Garsija Lorke", o novinaru koji pokušava da istraži misteriozni nestanak čuvenog pesnika ubrzo nakon izbijanja Španskog građanskog rata tridesetih godina.

 

U novije vreme glumio je u filmovima režisera Stivena Soderberga, "Igraj svoju igru" , u bukvalnom prevodu - "Oušanovih jedanaest" i u svim njegovim nastavcima sa Džulijom Roberts , Bredom Pitom, Metom Dejmonom i Džordžom Klunijem.

 

 

makonda-tracker