ŽIVOT MU JE VEOMA ZANIMLJIV

Da li je on NAJVEĆE ZLOPAMTILO Holivuda? Režiser zaradio milione, a majci nije dao ni dinara - razlog je URNEBESAN

0

Jedan od najpoznatijih holivudskih režisera, Kventin Tarantino danas puni 60 godina

foto: AGF s.r.l. / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: AGF s.r.l. / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čuveni američki reditelj, scenarista i glumac Kventin Tarantino se proslavio početkom dvedesetih godina maestralno odigravši nekoliko uloga u više filmskih ostvarenja.

 

Rođen je 27. marta 1967. godine u Noksvilu, gradu američke države Tenesi. Njegova majka Koni bila je medicinska sestra iz Tenesija, a otac Toni italijansko-američki muzičar i glumac iz Njujorka.

 

Kada je napunio 4 godine roditelji su odlučili da se razvedu, a on se s majkom preselio u Los Anđeles. Kasnije se njegova majka ponovu udala, a on nije mnogo mario za to.

 

 

Kao dete bio je vrlo nestašan, a škola ga nije zanimala ni najmanje. Ipak, ljubav prema filmu je pokazao još kao veoma mali. Bežao je iz škole i dolazio u svoju sobicu gde bi se zavukao u neki ćošak i tako skriven satima je mogao da gleda filmove. 

 

Kao srednjoškolac odlučuje da prekine školovanje i kreće u potragu za poslom. Kako bi zaradio novac, odlazi u pozorište, gde pronalazi svoj prvi posao. Čini se da je još tada sudbina imala velike planove za njega. Nakon završene smene, odlazio je na časove glume, a upravo to mu je bila odskočna daska za sve ostale uloge u karijeri. Vremenom je počeo da piše scenarije.

 

Kventin Tarantino ima milione, a majci nije želeo da da ni dinara
Kventin Tarantino ima milione, a majci nije želeo da da ni dinarafoto: Profimedia

 

Njegov prvi veliki uspeh bila je prodaja scenarija pod naslovom „Prava romansa. Nakon toga upoznaje mnoge ljude iz filmske indrustrije i njegova karijera nastavlja da se kreće uzlaznom putanjom. Nizao je filmove koji su, bez izuzetka, privlačili veliku pažnju, a mnogi su postali i kultni.

 

Njegova dela su „Ulični psi“, „Petparačke priče“, „Ubiti bila“, „Đangova osveta“, a poslednji u nizu je „Bilo jednom u Holivudu“.

 

Osim što je pisao scenarije, nije se libio i da glumi, a njegove „Petparačke priče“ i „Đangova osveta“ uspeli su da osvoje i brojne nagrade, pa čak i Oskara.

 

 

Nakon nekoliko godina napravio je ogromno bogatstvo koje se procenjuje na više od 120 miliona dolara. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da svojoj majci nikada nije želeo da da ni dinara, a kad čujete razlog nećete moći da verujete da je zapravo to istina.

 

Gostujući u jednom potkastu izjavio je da joj neće dati ama baš ništa od novca kojeg će jednog dana zaraditi u Holivudu.

 

Kako je ispirčao, od malih nogu je znao da će se baviti pisanjem, ali njegova majka Koni Zastoupil nikada nije verovala u njega. Često su bili u svađi, a jedno ga je strašno uvredila.

 

Kventin Tarantino se ostvario u ulozi oca u 56. godini života
Kventin Tarantino se ostvario u ulozi oca u 56. godini životafoto: Profimedia

 

- Ta tvoja mala spisateljska karijera kojom se baviš? To je gotovo. To mi je rekla na tako sarkastičan način da sam joj odmah rekao kako od moje zarade nikada neće videti ni novčića, da neće dobiti kuću, neće biti putovanja za nju, automobila. Ništa neće dobiti jer mi je to rekla - izjavio je Kventin, pa dodao:

 

- Pomogao sam joj samo oko nekih problema s porezom, ali kuću nije dobila, niti automobil.

 

makonda-tracker