nije se nadala ovakvoj devojačkoj večeri

Zašto je princeza Dajana završila u ZATVORU? Vojvotkinja od Jorka otkrila istinu 37 godina kasnije

0

Bivša supruga princa Endrua, Sara Ferguson, nedavno se prisetila anegdote sa devojačke večeri u kojoj joj je glavni saučesnik bila princeza od Velsa.

Sara Ferguson i princeza Dajana bile su prijateljice svo do smrti princeze od Velsa 1997. godine.
Sara Ferguson i princeza Dajana bile su prijateljice svo do smrti princeze od Velsa 1997. godine.foto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Vojvotkinja od Jorka i bivša supruga britanskog princa Endrua, Sara Ferguson godinama je bila jedna od najomraženijih članova britanske kraljevske porodice.

 

Ona se za princa Endrua udala 23. jula 1986. godine u Vestminsterskoj opatiji i sve je na početku ličilo na pravu kraljevsku bajku.

 

Pre venčanja se šuškalo da je lično princ Endru dizajnirao verenički prsten i svojoj nevesti odabrao burmanski rubin kako bi se slagao s njenom crvenom kosom.

 

Međutim, već pet godina kasnije njihov brak je bio u krizi, a onda je usledio i skandal koji do tada nije viđen u britanskoj kraljevskog porodici. 

Naime, u avgustu 1992. godine, Daily Mirror je objavio fotografije na kojima se vidi kako američki finansijski menadžer Džon Brajan ljubi i sisa nožne prste Sare Ferguson dok se ona sunča potpuno obnaženih grudi.

Ovo je bio prvi put da je neki član kraljevske porodice viđen u toliko prisnoj i intimnoj situaciji.

 

Cela kraljevska porodica distancirala se tada od Sare, a ona i princ Endru zvanično su se razveli 1996. godine, kada je ona ostala bez titule Njenog kraljevskog visočanstva.

 

Međutim, poslednjih godina su odnosi malo "otopleli", a mnoge je iznenadila odluka kralja Čarlsa da nakon 30 godina, Sara Ferguson ponovo proslavi Božić sa kraljevskom porodicom.

 

Vojvotkinja od Jorka je nedavno u emisiji "Šou Keli Klarkson" ispričala zanimljivu anegdotu sa svoje devojačke večeri 1986. godine.

 

Naime, otkrila je da su ona i princeza Dajana odlučile da se maskiraju u policajce i da su otišli u jedan noćni klub. 

Sara Ferguson je ispirčala anegdotu koju nikad neće zaboraviti.
Sara Ferguson je ispirčala anegdotu koju nikad neće zaboraviti.foto: Phil O'Brien / PA Images / Profimedia

– Naravno da idete u noćni klub sa princezom od Velsa... Pa smo sele i konobar nam je prišao i rekao: Izvinite, ovo je klub članova i to je za zabavu, a mi ne služimo policajcima ovde.-

 

Bile su toliko ubedljive da su se uklopile i prevarile ostale posetioce kluba, ali su i nadležne u klube ubedile da su pravi policajci i pokušali su da ih izbace. 


Kako se Fergi prisetila, napustile su klub je se Dajana razotkrila rekavši jednoj ženi da ima istu takvu haljinu koju je dotična obukla.

 

Sara ju je podsetila da bi trebalo "da budu policajci", ali je bilo kasno.


- Tada smo bile uhapšene- objasnila je Ferguson rekavši da je to zato što su se lažno predstavljale kao policija.

 

- Bile smo u zadnjem delu kombija, okrenule smo vereničko prstenje na drugu stranu. Dajana je samo pogledala okolo i videla čips sa ukusom dimljene slanine i počela da ga jede - ispričala je vojvotkinja od Jorka.

- A policajac ispred je rekao Ne možete to da uradite, a onda su na kraju shvatili da smo to bili Dajana i ja.- pričala je kroz smeh Sara koja je sve do smrti princeze od Velsa bila njena prijateljica i "saučesnica u nestašlucima". 

 

- Svi mi kažu Mora da ti nedostaje Dajana, a ja kažem Ne, jer je ona sa mnom po ceo dan - rekla je Sara Ferguson i dodala:

 

- Ona je jedina sa kojom sam se tako mnogo smejala i s kojom sam upadala u nevolje - 

 

makonda-tracker