gospođa

"Ne volim da guram NOS U TUĐA POSLA!" Urnebesan odgovor Jelene Janković Federeru koji se prepričava 14 godina kasnije

0

Nakon što je švajcarski teniser izrazio svoj stav o nečemu što ga se ne tiče, Jelena Janković je imala spreman (i nemilosrdan) odgovor.

Jelena Janković ima iza sebe sjajnu tenisku karijeru
Jelena Janković ima iza sebe sjajnu tenisku karijerufoto: TORU YAMANAKA / AFP / Profimedia

Jelena Janković jedna je od najboljih srpskih teniserki u istoriji, a 11. avgusta 2008. godine postala je i zvanično svetski broj jedan.


Srpkinja je tada zauzela prvo mesto na WTA listi, a u tome je nije sprečila ni činjenica da nikada nije osvojila grend slem.


Naša teniserka igrala je u polufinalu Australijan opena 2008, Rolan Garosa 2007. i 2009. godine, zatim i u finalu istog turnira 2008, kada je izgubila meč od slavne Amerikanke Serene Vilijams.


Ipak, sa Džejmijem Marejem osvojila je Vimbldon 2007. u konkurenciji mešovitih parova.

 

Nakon što je postala prva teniserka sveta, Jelena Janković obradovala je milione fanova širom planete, a očigledno među njima nije bio švajcarski teniser Rožer Federer.

 

švajcarski teniser Rožer Federer
švajcarski teniser Rožer Federerfoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Sportista je, naime, tada prokomentarisao da bi trebalo razmotriti da se uvede drugačiji sistem bodovanja za WTA listu pošto je verovao da igračica koja nije osvojila nijedan grend slem ne bi trebalo da bude na prvom mestu.


Najbolja na svetu – naša Džej Džej –  odgovorila mu je početkom 2009. godine, prvom prilikom, i to tako da se njen komentar prepričava i godinama kasnije.


Da budem iskrena, ne volim da pričam o drugim igračima, preferiram da se fokusiram na sebe – odgovorila je teniserka na pitanje novinara Rojtersa šta misli o Federerovom stavu.


Ona je istakla i da ne razume otkud potreba da se komentariše ženski tenis i uporedila Federera s njegovim u tom trenutku najvećim rivalom Rafaelom Nadalom.

 

Jelena Janković bila je prva na wta listi 2008. godine
Jelena Janković bila je prva na wta listi 2008. godinefoto: EPA / DANIEL MURPHY

Mislim, ono što mi se dopada kod Nadala je to što je takav šamion, skroman je, uvek ima samo ljubazne reči o drugima, on je za sve pravi uzor – rekla je Jelena.


Potom je srpska teniserka poentirala komentarom koji je posebno odjeknuo:


Zašto to njega uopšte briga? Ja ne volim da guram nos u tuđa posla.


Ipak, Jelena je iskazala poštovanje prema Federeru, uz opasku da joj zaista nije jasno šta se to njega tiče.


Federer je veliki šampion, ne želim da se svađam s njim, ali zašto on mari, stvarno ne razumem. Zbog čega mora to da radi? – bila je zbunjena Srpkinja i ukazala na to da Švajcarac ne bi trebalo da kritikuje druge.

 

Jelena Janković i Novak đoković uvek su imali odličan odnos
Jelena Janković i Novak đoković uvek su imali odličan odnosfoto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Naime, Federer je nešto ranije prokomentarisao i to što je Đoković predao jedan meč na Australijan openu, kada je igrao protiv Endija Rodika.


Mislim da nije lepo napadati druge igače – rekla je Jelena. – Ako je predao, verovatno je imao svoje razloge, on zna najbolje. Ne možeš da napadaš nekoga ako nemaš dokaze. Nema razloga da ga vređa na takav način.

 

 

makonda-tracker