rat je učinio svoje

Tešku životnu priču Borisa Komnenića znaju samo retki: Na sceni je bio NAJJAČI, a jedna TUGA ga je MORILA godinama

0

Srpska publika ga je zavolela nakon maestralno odigrane uloge Saše u seriji "Bolji život"

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Čuveni glumac Boris Komnenić preminuo je pre dve godine u Beogradu, a iza njega su ostale brojne uloge, koje je igrao i srcem i dušom.

 

Iza Borisa je ostala ćerka Nike, koja sa Borisovom bivšom suprugom Rene i novom porodicom živi u Hrvatskoj. 

 

Prvak drame u Narodnom pozorištu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli.

 

 

Boris je završio gimanziju, a onda je upisao Fakultet dramskih umetnosti. Postao je 1984. godine član Narodnog pozorišta. Uloga koja je definitivno obeležila njegovu karijeru bila je ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

 

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su "Bal na vodi", "Špadijer jedan život", "Gore dole", "Vratiće se rode", "Miris kiše na Balkanu", "Sinđelići", "Apofenija" i drugi.

 

Boris, koji se oprobao i kao voditelj televizijskog kviza, iza sebe ima jedan brak. Davno je bio oženjen ženom koju nije dovoljno dobro poznavao, a kada ju je upoznao, ipak je odlučio da se razvede.

 

Boris Komnenić ima ćerku Nike, a ona mu je podarila unuku Luciju
Boris Komnenić ima ćerku Nike, a ona mu je podarila unuku Luciju foto: Zorana Jevtić

 

- I posao je bio jedan od faktora za razvod, ali nije bio presudan. Rene i ja se nismo dovoljno poznavali pre venčanja, onda smo počeli da se upoznajemo i nije nam se svidelo ono što smo spoznali - ispričao je Boris ranije.

 

Boris i Rene su dobili ćerku kojoj su dali ime Nike, a ona se takođe ostvarila u ulozi roditelja i Borisu je podarila unuku. Ono što je njemu veoma teško padalo jeste to što nije mogao da bude deo njenog odrastanja budući da su to bile veoma teške ratne godine. Rene je odrasla sa majkom u Hrvatskoj.

 

Legendarnog glumca pamtimo po ulozi Guze u seriji 'Bolji život'
Legendarnog glumca pamtimo po ulozi Guze u seriji "Bolji život"foto: Youtube Printscreen

 

- Nismo se videli od izbijanja rata, jer iz nepoznatih razloga nikako nisam uspevao da dobijem vizu kako bih otišao da ih posetim. Od kada su vize ukinute, redovno se viđamo, ali sada je ona zrela i formirana osoba, majka moje unuke Lucije. Nika sada utiče na mene, pokušava da me vaspitava i učini zrelijim i boljim - pričao je glumac.

 

Razdvojenost od ćerke mu je veoma teško pala, međutim ono što ga je u ratnom periodu najviše radovalo je to što je preko određenih "kanal" imao informacije da su mu ćerka i bivša žena dobro, žive i zdrave.

 

 

makonda-tracker