prerano je otišao

"SVE SE NADAM DA ĆEŠ NAM SUTRA POSLATI PORUKU..." Nebojša Dugalić sve rasplakao na komemoraciji Borisu Komneniću

0

U Narodnom pozorištu danas je održana komemoracija povodom smrti čuvenog glumca Borisa Komnenića

foto: Milos Tesic/ATAImages
foto: Milos Tesic/ATAImages

Od glumca su se oprostile porodica, kolege i prijatelji, a jedan od govora koji je i potresao i na trenutke zasmejao okupljene, bio je onaj njegovog kuma Nebojše Dugalića, piše Mondo.


Najdraži moj kume, sve se nadam da ćeš nam svima sutra poslati poruku kako si izlažirao sopstvenu komemoraciju, i da kao razlog za svoj nedolazak navodiš neki od svojih remek-izgovora: "Imao sam sinhrono plivanje", "Počeo mi Fešn vik", "Trku na štiklama"... — govorio je vidno potreseni glumac.

 

Banućeš i pitaćeš nas: "'Ej, ljudi, gde ćete za Novaka?" ili ćeš izaći i zahvaliti se na sahrani o državnom trošku... Zato, učini svima nama, pa bani odnekud da se svi smrtno naljutimo na tebe što si se ovako neslano našalio sa nama. Dragi kume, praštaj mi mucanje. Bio si blagosloveni žalac u meso ovog sveta u koji si navratio da nam lekovito nasmeješ, ali tako da nas tim podsmehom ogreješ za ceo život protiv svake studi.

 

Nebojša Dugalić
foto: Ana Paunković

Dugalić se u govoru prisetio i snimanja "Laže i paralaže" sa Borisom.

 

Pitao sam te zašto ne presvučeš privatne farmerke, a ti si mi rekao da je i u vreme Sterije postojao "češki štep". Možda je štep bio savremenik, ali ne znam kako da tvojoj smrti budemo savremeni. Praštaj nam sada svima naš nemoćni glas i znaj da je sve tvoje odavno ustalo u nama i hoda. Kume moj dragi, bila je takva radost biti tvoj kum. Hoću da verujem da si se odmetnuo, otisnuo, kako bi voleo da nazoveš svoj odlazak, i nebu i anđelima zavidim na tebi.

 

 

makonda-tracker