OVAKAV POTEZ SE PAMTI CEO ŽIVOT

NIKAD JOJ NIJE DOPUŠTAO DA PRIČA O TOME: Glumica se prisetila kako joj je Boris Komnenić pomogao tokom bombardovanja

0

Koleginica Borisa Komnenića ispričala priču "koju je Boris Komnenić uvek prekidao" kada su bili zajedno u nekom društvu

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Glumac Boris Komenenić napustio nas je prošlog vikenda nakon teške bolesti u 64. godini. Od "Guze" iz "Boljeg života" opraštaju se poštovaoci i kolege na društvenim mrežama, a sada je to učinila i njegova koleginica Sonja Damjanović.

 

Ona je na društvenim mrežama opisala jedan susret s kolegom iz predstave "89" i filma "TT sindrom", o kojem "nije smela ranije da priča".

 


 Bilo je za vreme bombardovanja. Živela sam u malom stanu na Limanu, studentski. Zove Boris: "Šta radiš?", "Ništa, čitam Proleća Ivana Galeba", "Odlična knjiga, svratiću", svraća u Novi Sad zbog neke rodbine. Donosi štek plavog "ronhila" i 500 grama kafe, zna da nemam. Većina zna koliko je to tada značilo, kao da je došao Deda Mraz. Posedimo malo, on kreće, kažem mu: "Javi se kad stigneš u Beograd", frka mi je zbog mostova. Zove. "Stigao sam, ajde smiri se, čitaj 'Ivana Galeba'". Otvaram knjigu i nalazim 200 maraka u njoj. Zovem: "Borise, nije trebalo, previše je, doneo si mi najvažnije". "Ne znam o čemu pričaš, dosadna si", kaže on.

 

 

Glumica je potom napisala i da su se godinama posle toga sretali, i svaki put kada bi Sonja pokušala nekome da ispriča o susretu, on je prekidao.

 

— Pa, evo sad. Hvala ti Borise na svemu. Najviše na tome što si dozvolio da te smatram prijateljem — napisala je glumica.

 

Datum sahrane Borisa Komnenića još nije saopšten jer se čeka potvrda kada će njegova ćerka Nika i bivša supruga Rene moći da doputuju iz Zagreba.

 

 

makonda-tracker