ostavio je trag

Obožavala ga je, naročito kada su pričali o mladosti: Miona Marković se prisetila druženja sa čuvenim Borisom Komnenićem

0

Mlada glumica stasala je pred tv ekranima okružena eminentnim imenima domaće kinematografije. 

foto: Stefan Stojanović
foto: Stefan Stojanović

Tv drama "Azbuka našeg života" koja je inspirisana vrsnim romanima Mirjane Bobić Mojsilović donosi mnoštvo životnih previranja, tragikomičnih scena, zabave i izazovnim momenata, a jednu od uloga tumači i mlada glumica Miona Marković koja je tokom gostovanja na Kurir televiziji govorila o ovom interesantnom projektu. 

 

—  To je serija o odnosu dvoje ljudi. Radi se o raspadu braka nakon 25 godina, ja igram ćerku ta dva glavna lika i ona nekako nije svesna do čega je došlo u porodici. To je jedna topla priča o tome kako je porodica najbitnije i kako može lako da se zanemari. To što prepoznaješ u seriji, to i najviše boli.

 

Glumica se pritom prisetila i dramskog umetnika Borisa Komnenića koji joj je bio veliki uzor i vetar u leđa kao je u pitanju posao i karijera.

 

Boris Komnenić
foto: Dragana Udovičić

 

— On mi je prvi pao na pamet, ja sam njega obožavala i on je potpuno jedna autentična ličnost. Imao je neki humor, ne znam koliko je to njemu bilo korisno ali nama oko njega je bilo fenomenalno. Jednom smo pričali o mladosti kako mladi ljudi mogu da rade odjednom 6 projekta, ispričao mi je tad da je jednom zaboravio da treba da nastupa u pozorištu i da je imao pola sata da sa reke dotrči do pozorišta — rekla je glumica i dodala da je pored Borisa imala prilike da mnogo nauči od čuvenog Svetozara Cvetkovića.

 

—  Moj otac iz Žigosanih u reketu, nikad neću zaboraviti šta je uradio za mene. Naučila sam dosta od njega —  završava Miona. 

 

Podsetimo, Miona Marković glumom je počela da se bavi sa samo 12 godina, a nedavno je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Kolege su su joj bile Mina Sovtić, Hana Beštić, Joakim Tasić, Iva Ilinčin.

 

Publika je protekle godine imala prilike da je gleda u serijama "Kaljave gume" "Močvara. 

 

 

 

makonda-tracker