kao jaje jajetu

Đorđe je rođeni brat Nikole Đurička: Imao je rep bend, glumio u Rodama i Boljem životu, a liče kao da su blizanci

0

Čim ih pogledate shvatite da su braća.  

Malo ko zna da Nikola ima rođenog brata
Malo ko zna da Nikola ima rođenog bratafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Nikola Đuričko je jedan od naših najšarmantnijih i najvoljenijih glumaca poslednjih dvadesetak godina. Gledali smo ga u brojnim hit ostvarenjima, još od Munja, preko Ivkove slave, Nataše, Pljačke Trećeg rajha, pa sve do Monetvidea.

 

Ipak, iako Nikolino uvek nasmejano lice svi znamo dugi niz godina, malo ko zna da on ima rođenog brata. A još manje je onih koji znaju da su dvojica braće čak imali i prilike da zajedno glume.

 

Nikola je imao zapaženu ulogu i u jednom od najpopularnijih ostvarenja koje je izbacila domaća kinematografija u poslednje vreme - Vratiće se rode. Nikolin dve godine stariji brat Đorđe je imao jednu manju rolu u Rodama, kada je glumio Švabinog deda Tozu u mladosti. Dakle, Nikolin stariji brat mu je glumio dedu na malim ekranima.

 

No, Đorđa smo mogli videti i u možda najpopularnijoj seriji na ovim prostorima, Boljem životu. U pitanju je bila zaista mala uloga, u kojoj je tumačio razbojnika koji je oteo bundu Emiliji Popadić, odnosno Ceci Bojković.

 

 

Nikolin brat je glumio i u filmu Šavovi, TV teatru, humorističnoj seriji Mile protiv tranzicije, a kao mlađi pojavljivao se u ostvarenjima Prvi put sa ocem na jutrenje, kao i u Sobi 405 i Seriji o bojama.

 

 

Đorđe je inače multi-talentovani umetnik, a osim što je glumio, takođe je bio i član popularnog beogradskog benda The Dridgers.

 

 

Oni su se isticali veoma duhovitim rep tekstovima, a sa njima je svojevremeno, između ostalih, sarađivala i poznata voditeljka Una Senić.

 

Đorđe Đuričko
Đorđe Đuričkofoto: Đorđe Đuričko Instagram

 

Sličnost između njih dvojice je zapanjujuća, tolika da vam je jasno da su braća čim ih ugledate. Na nekim fotografijama, na kojima imaju sličan imidž, nije nemoguće da pomislite i da su blizanci. 

 

 

makonda-tracker