"Moram da budem jača od lavice"

Šakira ogolila dušu i nikad iskrenije pričala o Pikeu: "Verovala sam da je ženi potreban muškarac da bi bila potpuna"

0

Kolumbijska pevačica Šakira u najnovijem intervjuu je iskreno govorila o tome kako joj se svet raspao nakon prekida veze, da je verovala u san o srećnoj porodici, ali da se uverila da je priča da ženi treba muškarac lažna.

Pevačica Šakira se poslednjih meseci nalazi u centru pažnje zbog raskida sa fudbalerom Đerarom Pikeom
Pevačica Šakira se poslednjih meseci nalazi u centru pažnje zbog raskida sa fudbalerom Đerarom Pikeomfoto: Epa / GIAN EHRENZELLER

Pevačica Šakira i fudbaler Đerar Pike raskinuli su prošle godine nakon 12 godina veza iz koje imaju dvojicu sinova Milana i Sašu. 

 

U mesecima nakon raskida usledile su ružne reči, iznošenje prljavog veša, a krajem prošle godine pevačica je izazvala buru u medijima svojom osvetničkom pesmom "BZRP Music Sessions #53" u kojoj se ostrvila na svog bivšeg partnera, njegovu novu devojku Klaru Čiju Marti, ali i svoju bivšu svekrvu.

 

Šakira je nedavno dala svoj drugi intervju nakon raskida sa Pikeom i otvoreno razgovarala sa meksičkim novinarom Enrikeom Asevedom sa televizije Televisa kako je raskid uticao na nju, pogotovo što je razlog bila preljuba. 

 

Kako je priznala, morala je da nauči da ponovo izgradi svoj život nakon nečega što je izgledalo kao tragedija u njenom ličnom životu.

 

  • O ulozi žene u savremenom društvu


U prvom delu  razgovora, Shakira je prepoznala važnost žena koje mogu da ispričaju svoje priče i da se međusobno podržavaju.

 

- Kroz svoje pesme uvek sam osećala dužnost da koristim svoj glas i pozajmim ga onima koji ne mogu da govore - rekla je Šakira.

- Shvatila sam da su žene u ključnom trenutku za društvo, u trenutku kada je podrška koju možemo dobiti jedna od druge veoma relevantna - rekla je pevačica:

 

- I kao što je Medlin Olbrajt, američka državna sekretarka govorila: Postoji mesto u paklu rezervisano za one žene koje ne podržavaju druge

 

  • Osvetnička pesma joj je promenila život

 

- U samom sam centru debate zbog ove pesme -rekla je Šakira govoreći o pesmi  "BZRP Music Sessions #53".

 

Pevačica je priznala da nije bila ista osoba tog dana kad je ušla u studio i nakon što je izašla iz njega.

 

Šakira je izjavila da je pesma sirov izraz onoga što je osetila nakon razlaza sa bivšim fudbalerom. Takođe je otkrila uticaj koji je pretrpela kada je videla kako se njen život kao par raspada i okončava san o srećnoj porodici.

- Poverovala sam u  priču da je ženi potreban muškarac da bi upotpunila sebe, porodicu -rekla je Šakira.

 

- I ja sam sanjala da imam porodicu, gde će deca imati oca i majku pod istim krovom - dodala je.

 

- Ne mogu svi snovi u životu da se ispune, ali život nađe način da ti se nekako iskupi i mislim da je sa mnom to više nego nadoknadio sa ovo dvoje divne dece koja me ispunjavaju ljubavlju svaki dan, a ja sam takođe otkrila da je lažna priča u kojoj je ženi potreban muškarac

 

  • Šakira je priznala da je emotivno zavisna

 

Šakira je takođe govorila o tome kako mora da rekonstruiše svoju ličnost sada kada više nije emocionalno zavisna od Pikea.

 

- Uvek sam bila emocionalno zavisna od muškaraca, moram da priznam - rekla je ona.

Šakira i Pike imaju dvojicu sinova, Milana i Sašu.
Šakira i Pike imaju dvojicu sinova, Milana i Sašu.foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA

- Zaljubljena sam u ljubav i mislim da sam uspela da razumem tu priču iz druge perspektive -  dodala je.

 

- Danas osećam da sam sebi dovoljna i verujem da kada se žena suoči sa naletima života ona postaje jača, a kada izađe jača to je zato što je upoznala svoje slabosti, prihvatila svoju ranjivost. Izražavajući ono što osećam, taj bol, jer kažu da je 'suprotno od depresije izražavanje', uspela sam da osetim da sam dovoljna, nešto što sam mislila da nikada neću moći. Sada se osećam potpuno.- iskrena je bila Šakira.

 

- Osećam da zavisim od sebe i imam dvoje dece koja zavise od mene i osećam da moram da budem jača od lavice, ali ta snaga da bi bila istinita mora da bude rezultat preživljavanja žalosti prihvatanja toga, da tolerišete frustraciju, da prihvatite da postoje stvari koje neko ne želi, da postoje snovi koji su slomljeni, da morate pokupiti male komadiće sa zemlje i ponovo izgraditi sebe.-

 

makonda-tracker