OVO NIJE OČEKIVAO

Na optužbe za silovanje su (skoro) zažmurili, ali NA OVO NE MOGU! Zašto je kralj Čarls izbacio brata Endrua iz Palate?

0

Kralj Čarls III je, prema pisanju britanskih medija, preduzeo jedan važan korak u svojoj porodici.

Kralj Čarls izbacio princa Endrua iz Bakingemske palate
Kralj Čarls izbacio princa Endrua iz Bakingemske palatefoto: Danny Lawson / PA Images / Profimedia

Kralj Čarls III ima brata princa Endrua, koji je deveti u redu za tron, a dospeo je u centar skandala kada je protiv njega pokrenut postupak u Americi za seksualno zlostavljanje.

 

U sudskim dokumentima se navodi kako je Virdžinija Đufre žrtva trgovine ljudima i zlostavljanja kada je imala samo 16 godina. Deo zlostavljanja uključivao je njeno predavanje drugim moćnim ljudima - uključujući princa Endrua, kako ona navodi. Virdžinija Đufre kaže da ju je vojvoda seksualno napastvovao u tri navrata dok je bila mlađa od 18 godina.

 

Sa druge strane, princ Endru je negirao sve optužbe i dodao kako se ne seća da je uopšte ikada upoznao Virdžiniju. Endru je nakon toga izgubio brojne titule u britanskoj vojsci i više se ne zove Njegovo kraljevsko visočanstvo. Pored toga, nema pravo da bude glavni pukovnik Kraljevskog irskog puka, glavni pukovnik Škotskog korpusa za malokalibarsko oružje, glavni pukovnik kraljevskih kopljanika (vlast kraljice Elizabete, sada kralja Čarlsa), glavni pukovnik Jorkširskog puka, glavni komodor vazduhoplovne flote i niz drugih.

Sada, kralj je doneo novu odluku i izbacio princa Endrua iz Bakingemske palate. Navodno, Endru više neće živeti tamo po odluci kralja.

 

Izbacivanje princa iz Bakingemske palate dolazi neposredno nakon što je Virdžinija saopštila kako će napisati i knjigu o svojim iskustvima, a Endrua je optužila kako je je silovao čak tri puta.

Navodno je princ nudio 14 miliona Virdžiniji da taj slučaj ne ide na sud, a čak je i princ Hari osudio potez svog strica u memoarima koji su podigli neverovatnu prašinu u svim svetskim medijima

 

 

makonda-tracker