snosiće posledice

ZAKONI su ipak isti ZA SVE? Georgina Rodrigez će zbog kršenja STROGIH pravila biti u MALOM problemu

0

Kristijano Ronaldo i njegova verenica Georgina Rodrigez su se sa porodicom preselili u Saudijsku Arabiju, a prilagođavanje na tamošnju kulturu, fudbalerovoj devojci pada veoma teško.

Georgina Rodrigez ne poštuje stroga pravila oblačenja zbog čega bi mogla da plati novčanu kaznu
Georgina Rodrigez ne poštuje stroga pravila oblačenja zbog čega bi mogla da plati novčanu kaznufoto: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Fudbaler Kristijano Ronaldo potpisao je ugovor za klub Al Nasr, a sa tim je došla i selidba cele njegove porodice u Saudijsku Arabiju.

 

Prilagođavanje drugoj kulturi ume da bude naporno i teško, što potvrđuje i slučaj Kristijanove devojke Georgine Rodrigez.

 

Manekenka i influenserka često pokazuje svoje odevne kombinacije na društvenim mrežama, ali je problem što one nikako nisu u skladu sa strogim običajima Saudijske Arabije, koja kao muslimanska zemlja ima jasna pravila oblačenja pogotovo za žene.


Georgina Rodrigez često u javnosti nosi abaju, jednostavnu i opuštenu tipičnu saudijsku haljinu, koja se povezuje sa ženama u muslimanskoj religiji.

Međutim, Georgina je želela da sadrži i svoj stil takođe, pa je često viđamo i u dekoltiranoj, kratkoj odeći ili onoj sa dubokim šlicevima.

 

A to bi moglo da bude protiv javnog zakona o pristojnosti kojeg se ovde narod pridržava.


- Preporučuje se da u javnosti nosite široku odeću koja pokriva ruke do laktova, a noge ispod skočnog zgloba - piše na sajtu Visit Saudi tourism.

 

Iako ne postoji potpuna lista zabranjenih odevnih predmeta, podrazumeva se da žene ne mogu da nose mini suknje, šortseve, dekolte ili pocepane pantalone.

 

  • Moguća kazna za Georginu Rodrigez

 

Pošto je Gerdgina Rodrigez u opasnosti da prekrši ovo pravilo, ovo bi joj moglo doneti novčanu kaznu.

Prvi put kada neko napravi takav prekršaj, mora da plati kaznu od 100 rijala, što je ekvivalentno oko 25 evra.

 

Drugi put kazna je 200 rijala, nešto manje od 50 evra.

 

Složićete se, ovo su zaista male novčane kazne i sigurni smo da ne bi predstavljalo problem za jednog od najbogatijih fudbalera na svetu i njegovu devojku, ali će verovatno želeti da se čuvaju nevolja.

 

makonda-tracker