šta vi mislite?

7 ceremonija i raskošno slavlje para koji je ostavio svet u neverici: Lepa princeza se UDALA za svog BRATA OD STRICA

0

Najpoznatiji sultan na svetu ― Hasanal Bolkijah od Bruneja ― poznat je kao čovek koji ne štedi, a ovog puta su dodatno šokirali svet.

Brunejska princeza se udala za svog brata od strica
Brunejska princeza se udala za svog brata od stricafoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ćerka sultana od Bruneja, princeza Azemah, udala se za svog brata od strica u palati svog oca, na jednoj ekstravgantnoj proslavi. Ovo nije prvo venčanje u njihovoj porodici, pa nas je sultan iznenadio raskošnom ceremonijom kada se udavala princeza Fadzila Lubabul Bolkijah.

 

Princeza Azemah i njen suprug i brat princ Bahar ibni Džefri Bolkijah, organizovali su svoje venčanje u nezavisnom sultanatu na ostrvu Borneo još 8. januara.

 

Inače, princ Bahar je sin sultanovog brata Džefrija Bolkijaha.

Venčanje se sastojalo od sedam ceremonija i sve su organizovane u posebnoj palati. Među njima je bila i tradicionalna razmena poklona, uručenje kraljevskih obeležja, trodnevna svadbena ceremonija i svečani prijem.

 

Mladin mlađi brat je podelio i na društvenim mrežama neke kadrove sa venčanja, uz koje je dodao i opis.

- Tako sam srećan zbog moje starije sestre i Bahara - napisao je on.

 

Podsetimo, sultan od Bruneja je postao monarh sa najdužim stažom na tom mestu, nakon smrti kraljice Elizabete II. On nije samo apsolutni monarh Bruneja i vrhovni vođa islamske vere, on je i premijer te zemlje, ministar finansija, spoljnih poslova i trgovine, nadzornik policije, ministar odbrane i komandant oružanih snaga.

Poseduje lično bogatstvo procenjeno na 27.7 milijardi dolara i time zauzima mesto na listi najbogatijih vladara na svetu.

 

 

makonda-tracker