7 dana slavlja

Ušla je u palatu skrivena ― a onda pokazala RASKOŠ! Sultan od Bruneja priredio ćerki venčanje u zlatu i dijamantima

1

Najpoznatiji sultan na svetu ― Hasanal Bolkijah od Bruneja ― poznat je kao čovek koji ne štedi. Zašto bi to i činio kada je drugi najbogatiji monarh na svetu? Budući da inače troši nemilice, on je za venčanje svoje ćerke rešio da prevaziđe i najluđa očekivanja i organizovao joj svadbu o kakvoj nije ni sanjala.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Sultan od Bruneja Hasanal Bolkijah ponosni je otac jedanaestoro dece, nakon što je pre dve godine ostao bez jednog od sinova. Jedno od najmlađih je njegova ćerka princeza Fadzila Lubabul Bolkijah (36), koja je pre nekoliko dana rekla "da" Avangu Abdulahu Nabilu Mahmudu al-Hašimiju. S obzirom na to iz koje porodice princeza Fadzila potiče, to je moralo biti sve osim obično venčanje, a njen otac dao je sve od sebe da tako i bude.


Venčanje je održano u zvaničnoj rezidenciji sultana od Bruneja, palati poznatoj kao Istana Nurul Iman, u gradu Bandar Seri Begavanu. U pitanju je jedna od najvećih palata na planeti, koja je većim delom pozlaćena i izuzetan primerak istočnjačke arhitekture.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milstein (@milstein.jewelry)


Proslava je trajala sedam dana, a sve je počelo 16. januara, samo 16 dana nakon što je objavljena vest da se par verio.

 

Princeza Fadzila ušla je u palatu skrivena ispod dugačkog crvenog vela, a sve fotografije koje su se pojavile u medijima snimljene su tokom slavlja i isključivo od strane zvaničnih fotografa.

 

Princeza Fadzila
foto: Youtube Printscreen

Najpre je održana zvanična ceremonija, na kojoj je sultan formalno blagoslovio njihovu zajednicu, a verski deo venčanja je održan u džamiji Omar Ali Saifudien. Mladoženja je dao zavet pred grupom muškaraca, u kojoj je mladinu porodicu predstavljao lično sultan, dok je ona bila sa ženama. Kada je brak ozvaničen, par je pozdravljen pucnjavom iz 17 topova.

 


Potom je započelo slavlje u palati, u kojem je uživao veliki broj zvanica.
Mlada je najpre nosila crvenu tradicionalnu haljinu sa zlatnim detaljima i visoku zlatnu krunu, da bi se potom presvukla u belu haljinu s nakitom, a na isti način je ukrašeno belo odelo njenog supruga. Uz to je imala dugačak beli veo i raskošnu tijaru.

 


Treća kombinacija bila je plavosiva uska haljina s belim detaljima i veo i trijara s dijamantima u sličnom tonu, dok je mladoženja nosio tradicionalnu odeću slične nijanse.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milstein (@milstein.jewelry)


O samom mladoženji ne zna se mnogo, a jedan lokalni list opisao je Avanga kao "zgodnog misterioznog stranca".

 

 

makonda-tracker