zgrozio

Isterali ga iz komšiluka, niko mu ne nudi posao: Turski glumac kog Srpkinje obožavaju sve šokirao INCESTUOZNOM VEZOM

0

Ako ste se zapitali zbog čega već godinama ne viđate ovog glumca u novim turskim serijama, razlog će vas ostaviti bez teksta

foto: Instagram
foto: Instagram

Glumac Murat Bašoglu, koji je domaćoj publici najpoznatiji po ulozi u seriji "Miris jagoda" ima iza sebe dugogodišnju karijeru, a radio je u najuspešnijim turskim produkcijama. Međutim, već godinama on ne učestvuje u novim projektima i skriva se od očiju javnosti, a razlog je skandal koji je izazvao pravu buru u turskim medijima.


Naime, Bašoglu je pre nekoliko godina, dok je još bio u braku s Hande Bermek, uhvaćen kako razmenjuje nežnosti s jednom devojkom na jahti.

 

Ubrzo je otkriven i njen identitet – u pitanju je njegova bratanica Bursu Bašoglu Kabadaji, koja je takođe bila u braku u tom trenutku.

Ona je potom priznala da je provela nekoliko noći sa stricem, nakon čega je glumčeva supruga podnela zahtev za razvod. Protiv Bašoglua je potom podignula optužnica u Četvrtom prvostepenom sudu u Bodrumu, sa zahtevanom kaznom od godinu dana zatvora zbog "nepristojnog ponašanja".

 


Ovaj događaj pokrenuo je mnogo polemike u turskoj javnosti, a usledio je i okršaj uglednih tamošnjih kolumnista, nakon što je Melis Alfan, koja piše za list Hurriyet tvrdila da je stopa incesta u turskom stanovništvu 40 odsto, pozivajući se na neobjavljene podatke jedne nevladine organizacije, i da je Bašogluov slučaj nije izuzetak.

 

Ova brojka uznemirila je mnoge, a kolumnista Ahmet Hakan Koskun podrugljivo je pisao o ovom statističkom podatku uz konstataciju da to znači da pola države ima odnose s rođacima.

 


Glumac je, u svakom slučaju, oslobođen optužbi, ali je javna osuda ostala. Štaviše, mediji su pisali da je Bašoglu bio prinušen da se iseli iz kuće koju je iznajmljivao jer komšiluk nije želeo da takav čovek stanuje u njihovoj blizini.
Nakon duge tišine, početkom 2022. godine je o svemu pričao za list Snobmagazin.


Reći ću vam ovo: ako vam neko čini nepravdu, ako nema zločina i neko pokušava da ukalja vaše ime, ljudi to vide i nije teško videti. Naravno, svuda ima onih koji u to veruju zbog neznanja. Ali nikada nisam video da neko reaguje na mene na ulici – tvrdi glumac.

 


Njegov razvod s Hande Bermek finaliziran je 2017. godine, a glumac od tad nije dobio nijednu ulogu na televiziji.

 

 

makonda-tracker