eh, ljubavi, da te nije

U srceparajućim rečima je tražio SPAS od bolesti: Ovo je EMOTIVNA PESMA koju je Zoran Kalezić posvetio supruzi

0

Proslavljeni pevač nas napustio posle duge i hrabre borbe sa opakom bolešću.

 

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Slavni crnogorski pevač Zoran Kalezić je preminio je danas u 73. godini, nakon što se od kraja pretprošle godine borio sa karcinomom pluća.

 

Pošto je saznao da boluje od opake bolesti bio je operisan u jednoj crnogorskoj bolnici, a posle toga je neko vreme bio prisutan u medijima, da bi u poslednje vreme rešio da se povuče iz javnosti.

 

Iza njega ostaće brojni hitovi, a neki od najpoznatijih su "Moj dobri anđele", "Dobro veče izgubljena nado", "Stan' mladosti, stani, stani"...

 

Dok se borio protiv opake bolesti uz njega je sve vreme bila njegova supruga Irena. U tom periodu Zoran je snimio i jednu pesmu koju je posvetio svojoj izabranici.

 

 

Ta numera se zove "Za Irenu", a u njoj Kalezić opisuje koliko su mu supruga i njena ljubav značile.

 

– Ovo nije samo priča o mojoj Ireni koja mi sada daje najveću snagu. To je jedna poštena, iskrena, ljudska, opšta priča o suštini, a to je ljubav. Nije tu bilo ni trunke želje da se ona impresionira, niti bilo koji drugi čovek. Ispalo je, međutim, da je to jedna od najlepših interpretacija u mojoj karijeri. Ja to osećam duboko, nosim u sebi, to je deo mene. Naša ljubav koja je rasla i još uvek raste i u ovom iskušenju, naše priče pored kamina uz čašu vina, to je naše najveće bogatstvo. Deca su na drugim stranama sveta, svako dođe i ode… Šta bih ja sada radio da nemam nju, moju Irenu? – izjavio je nedavno Kalezić.

 

Zoran je tada ispričao da je imao sreću da nađe Irenu, koja je bila uz njega i u najtežim trenucima.

 

 

– Ona je moj spas. Mi muškarci često zaboravimo, zaneseni svojim ličnim ushićenjima, da nam je potreban neko ko će biti uz nas kad nam je najteže. Imao sam sreću da naiđem na takvu osobu. Ideja da stvorim tu pesmu nije moja nego jedne dame, Natalije Preočanin Samardžić, koja je pisala moj evergrin „Šta će meni vino i pesma cigana“ - pričao je Kalezić prošle godine.

 

Pesma su Zoran i Natalija stvorili zajedničkim snagama. Pevač je opisao svoja osećanja, a Natalija je to pretočila na papir.

 

- Kad je čula da sam bolestan, zajedno s mojim kumom nabavila mi je neke stvari koje mi pomažu u ovoj borbi. Rekla mi je da sam je proslavio i da je pratila moju ljubav sa Irenom. Dodala je da piše pesmu o tome i pitala me za mišljenje. Pristao sam, ali da ja dodam nešto svoje. Ona je koristila metafore, a ja ispričao detalje kad sam sreo Irenu - rekao je tada Kalezić.

 

 

Tekst pesme Za Irenu

 

Eh ljubavi da te nije

Šta bi zora suncu bila

 

Eh ljubavi da te nije

Gde bi lasta gnezdo svila

 

Eh ljubavi da te nije

Čemu bih se sad nadao

 

Eh ljubavi da te nije

Ja za sreću ne bih znao

 

Jer ti si moja snaga i moj let

Hvala ti što postojiš

Naš je celi svet

 

Eh ljubavi da te nije

Bio bih sam na ovom svetu

 

Oči čežnje žara pune

I ljubavi puna soba

Naše noći kraj kamina

 

 

Jer ti samo ti

Moja snaga i moj let

havala ti što postojiš

Naš je ceo svet

 

Eh ljubavi da te nije

Šta bi rosa bila cvetu

Eh ljubavi da te nije

Bio bih sam na ovom svetu

 

 

makonda-tracker