da li ste znali?

"Krenuo sam na put ka njemu, uskoro ćemo se sresti": Zoran Kalezić je bio KUM sa najvećom legendom muzike

0

Pevač Zoran Kalezić je preminuo posle duge i teške bolesti.

Zoran Kalezić
Zoran Kalezićfoto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Poznati pevač Zoran Kalezić je preminuo nakon duge borbe sa karcinomom pluća.

 

Pevaču su u bolnici u Podgorici zbog karcinoma odstranjeni delovi oba plućna krila. Svojevremeno je otkrio kako se oseća, ali i kako je tekla postoperativna procedura lečenja.

 

- Kako mogu da se osećam. Borim se. Sada idem na hemoterapiju, u specijalnu kliniku za plućne bolesti 'Brezovik' u Nikšiću. Te hemoterapije su jedina nada čoveku koji ima rak pluća, one mogu da 'kupe' dve-tri godine života, a ja verujem u medicinu. Imao sam neku svoju viziju da se lečim tu, gde je moj narod. Jer ja sam narodni pevač, umetnik naroda. Ako treba da skončam, bolje da to bude ovde, nego da skončam kao nečiji sluga u inostranstvu - rekao je Zoran tada.

Poznato je i da je Zoran bio kum Tomi Zdravkoviću, a o njemu je govorio uvek samo lepo.

 

- Nije ni čudno što je on tako poseban. Toma nije bio klasičan narodnjak, on je čovek Bogom dan za muziku. Jednostavno je bio poseban. Njegova duša je bila ogromna. On nije pevao kad mu se ne peva, ali kad je pevao to je bio susret sa anđelima - rekao je jednom prilikom.

 

Jednom prilikom je Zoran otkrio i jednu anegdotu vezanu za svog kuma Tomu.

 

— Vozio je automobil, ali nikada nije položio. Smatrao je da mu ne treba ako zna da vozi. Tad je bilo završeno da mi položimo, ja prvi vozio, došao red na njega, a on kaže 'poligoni, krompiri'. Umesto da ode na poligon, ona je video jednu kafanu, ušao u jednosmernu s komšijom i rekao mu da idu da popiju - ispričao je.

 

Nedavno je rekao i da se polako sprema na put ka svom kumu, ali da do tada ima jednu želju.

 

- Sada sam polako krenuo na put ka mom kumu Tomi. Uskoro ćemo se sresti, ali imam još nešto da uradim dotad. Čekam koncert u Domu sindikata da još jednom čujem note koje sve organe vraćaju na pravo mesto. Imam potrebu da još jednom vidim sve te ljude u publici.

 

 

makonda-tracker