NEKAD JOJ ZADRHTI RUKA

"Sanjam ga i UVEK se pitam da li sam mogla još nešto da uradim": Dr Danica Grujičić o TRAGIČNOM gubitku brata

1

Od lekara ljudi očekuju da budu svemogući, međutim, dešava se i da su u nekim situacijama oni nemoćni.

Dr Danica Grujičić
Dr Danica Grujičićfoto: Milan Maričić/ATAImages

Dr Danica Grujičić je žena koja ima krajnje neobičnu životnu priču. I pre nego što je počela da se bavi politikom, bila je poznata široj javnosti kao veliki stručnjak.

 

Jedna od najcenjenijih srpskih lekarki je direktorka Instituta za radiologiju i onkologiju Srbije, prodekanka Medicinskog fakulteta u Beogradu i predsednica organizacije Zdrava Srbija, a autorka je više od 250 naučnih radova, poglavlja i monografija.

 

- Osećam se kao produžena ruka boga kad spasem pacijenta uprkos komplikacijama, jer nekad imam osećaj da se borim s nekim zlim silama koje ga vuku nizbrdo - rekla je ona jednom prilikom.

Međutim, Danica je doživela tešku životnu situaciju kada nije mogla da sačuva život svom bratu koji je preminuo sa 52 godine, na njenoj klinici, zbog tumora mozga.

 

- Ne možete uvek da imate kontrolu nad svim. Ima neka viša sila gde prestaje vaša kontrola kao doktora, kao ljudskog bića - rekla je dr Danica za Kurir.

 

- Bez obzira na to koliko godina ima, sanjam ga i uvek se pitam da li sam mogla još nešto da uradim da mu spasem život.

Kako i sama kaže, dešavalo se da joj ponekad ruka zadrhti, a koliko voli neurohirurgiju govori i činjenica da se razvela od supruga nakon samo četiri meseca zato što je shvatila da je zaljubljena u medicinu.

 

- Često mi je zadrhtala ruka na operaciji, ali uzmem kocku šećera i sve prođe. Na neki način sam sujeverna. Pre ulaska u salu ruke uvek perem na istoj česmi, mantil stoji na istom mestu, uniforma se skida na isti način. To je valjda podsvesna želja da na operaciji sve ide kako treba - iskrena je bila doktorka.

 

 

makonda-tracker