Zbog nje je dobio nadimak "Zoro": Znate li zašto hrvatski fudbaler Joško Gvardiol nosi crnu masku na utakmicama?

0

Domaći i strani mediji bruje o najplaćenijem hrvatskom reprezentativcu Jošku Gvardiolu 

foto: Epa / Georgi Licovski
foto: Epa / Georgi Licovski

Svoje fudbalsko umeće Joško Gvardiol pokazao je na terenu tokom Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru. Mnogi su bili oduševljeni njegovim talentom, a ima i onih koji su ga posmatrali iz jedne malo drugačije perspektive. 

 

Naime, na utakmicama Gvardiol je sve vreme nosio crnu masku na licu, što je mnogim ženama zapalo za oko. Zahvaljujući njoj dobio je nadimak Zoro. 

 

 

Ta crna maska naterala je mnoge da se zapitaju zašto je fudbaler nikada ne skida tokom mečeva. 

 

Ukoliko ste možda pomislili da je to zbog toga što želi da se izdvoji iz mora drugih fudbalera koje imamo prilike da vidimo na ovom velikom fudbalskom događaju, prevarili ste se. 

 

Joško Gvardiol se nedavno sa saigračem iz kluba sudario glavom i slomio nos. Tom prilikom zadobio je i povredu oka. Nemili događaj se desio neposredno pred odlazak u Katar, ali je trener procenio da bi on ipak mogao da učestvuje u igri.

 

Joško Gvardiol
Joško Gvardiolfoto: OZAN KOSE / AFP / Profimedia

U dogovoru sa lekarima Jošku je dozvoljeno da igra, ali pod uslovom da ne skida masku koja je posebno prilagođena njegovom licu. Upravo tu leži razlog što hrvatski fudbaler na teren ne izlazi bez nje. 

 

Da podsetimo, hrvatska fudbalska reprezentacija napravila je senzaciju na Svetskom prvenstvu u Kataru nakon što je eliminisala moćni Brazil, plasiravši se tako u polufinale.


Momci koji predstavljaju Hrvatasku na Mundijalu pokazali su se kao sam krem svetskog fudbala, a regionalna i svetska javnost sve više se interesuje i za njihov život van terena.

 

 

makonda-tracker