čista emocija

Ona je JEDINA čiji je zagrljaj želeo u tom trenutku: Fudbaler najvažniju pobedu u životu proslavio na predivan način

0

Dok su došli do ovako srećnog trenutka, fudbaler i njegova porodica prošli su kroz mnogo muka i odricanja

foto: EPA-EFE/Mohamed Messara
foto: EPA-EFE/Mohamed Messara

Pobeda fudbalske reprezentacije Maroka nad Španijom u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru verovatno je najveća senzacija u svetu fudbala ove godine, a svakako na Mundijalu.


Čak i oni koji ne prate previše fudbal iznenađeni su i oduševljeni podvigom ekipe Maroka, a jedan od heroja nacionalnog tima bio je odbrambeni igrač Ašraf Hakimi.

 

Međutim, i nakon meča, priča se o njemu, razlog je jedna od najemotivnijih fotografija nastalih na ovom Svetskom prvenstvu.


Hakimi je, naime, nakon što je njegov tim pobedio moćnu Španiju otrčao do tribina i bacio se u zagrljaj svojoj majci.

 

Ašraf Hakimi, Fudbaler Maroka, Svetsko prvenstvo u Kataru, Svetsko prvenstvo u fudbalu, Saida Hakimi
foto: Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbaler je, inače, ranije pričao o teškoj situaciji u kojoj je bila njegova porodica i o tome koliko su se njegovi roditelji odricali da bi mu pružili priliku da izgradi karijeru.


Hakimi je rođen u Španiji, u porodici marokanskih migranata, koji su imali poteškoće da stanu na noge i obezbede sebi život o kakvom su sanjali kada su došli na evropsko tlo. Kako je ispričao u intervjuu 2018. godine, njegovi roditelji Hasan i Saida radili su slabo plaćene poslove, a on im se za sav trud odužuje tako što je svoj život pretvorio u bitku za njihovu sreću.

 


Moja majka je bila čistačica, a otac je radio kao ulični prodavac. Bili smo skromna porodica koja se borila da preživi. Danas, ja se borim za njih svaki dan. Žrtvovali su se zbog mene, uskratili su mojoj braći mnogo toga da bih ja uspeo – istakao je tada sportista.


Hakimi je, inače, u braku sa 12 godina starijom španskom glumicom Hibom Abuk, s kojom ima dvoje dece.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hiba Abouk (@hiba_abouk_)

 

 

makonda-tracker