ne može da im ugodi

"JEZIVO! O ovome se ne priča s takvim osmehom!" Megan Markl ponovo naljutila Britance, a razlog je bizaran

1

Ništa što vojvotkinja od Saseksa i supruga princa Harija uradi ne nailazi na dobru reakciju kod britanske javnosti, a sada su joj zamerili još nešto...

foto: SteveSands/NewYorkNewswire/MEGA / The Mega Agency / Profimedia
foto: SteveSands/NewYorkNewswire/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa princ Hari (38) i Megan Markl (41) ovih dana su neprestano u žiži javnosti, a u susret svojoj dokumentarnoj seriji "Megan i Hari", koja će uskoro biti objavljena na Netfliksu, sada su se pojavili na jednom gala događaju u Njujorku.


Paru je na dodeli nagrada Ripple of Hope uručeno priznanje za borbu za ljudska prava, i to za njihov rad protiv rasizma.

 

Saseksovi su se tim povodom obratili okupljenima i ponovo se osvrnuli na mentalne probleme koje je Megan Markl imala tokom života u Britaniji, dok su njen suprug i ona još uvek bili na položajima viših članova kraljevske porodice. Kako je vojvotkinja istakla, svoju priču je podelila sa svetom jer "nije želela da se bilo ko oseća usamljenim", misleći na ljude koji proživljavaju nešto slično.

 

1 / 5 Foto: Mayer RCF / MEGA / The Mega Agency / Profimedia


Svi moramo, kada možemo i ako se osećamo dovoljno hrabro, da pričamo otvoreno o svojim iskustvima. To drugima daje prostor i hrabrost da učine isto, ali i više od toga: da se osete kao da nisu sami. Ja verujem da je to često najveća prepreka, kada se osetite tako, ne vidite izlaz – istakla je ona i napomenula da su se mnogi osećali loše tokom lokdauna usled pandemije kovida.


Megan je dodala da se plašila da će ispovest o psihičkim tegobama za nju "biti kraj" i da se stidela da prizna kako se oseća, naročito svom suprugu Hariju.

 

Morile su je suicidne misli i veruje da se spasila samo time što je progovorila.


Znala sam da ću, ako nešto ne kažem, to i učiniti. Jednostavno više nisam želela da budem živa – rekla je Megan.

 

Uvek oštra britanska javnost dočekala je ovu ispovest na nož, a mnogi su primetili da je vojvotkinja od Saseksa maltene sve vreme tokom razgovora bila nasmejana, iako je pričala o vrlo teškim stvarima.


"Je li mogla više da se raskezi dok je pričala kako je htela da se ubije?", "Zašto se smeje dok priča o ovome?", "Ljudi se ne leče tako što neprestano napadaju druge i kukaju zbog prošlosti", "Ovo je sumanuto", "Toliko je srećna što nosi Luj Viton i što svi gledaju u nju da ne može da skine osmeh ni dok priča o ovome", "O ovome se ne priča s takvim osmehom"... komentari su čitalaca britanskih portala.

 

Podsetimo, princ Hari više puta se žalio na maltretman koji njegova životna saputnica ima u britanskoj štampi i javnosti i o tome što se njoj meri i analizira svaki potezč. Zbog pritiska i depresije u koju je zapala, Megan je, kako je ranije pričala, imala suicidne misli, i to u prvoj trudnoći. Upravo to bio je jedan od okidača da se Saseksovi povuku iz kraljevske porodice i presele u Ameriku, kako su izjavili u nekoliko intervjua.

 

 

 

makonda-tracker