iznenadićete se

Zove se Dragan, preziva Stojković, a zovu ga Piksi: Znate li kako je naš čuveni fudbaler dobio NADIMAK?

0

Legendarni fudbaler proslavio se sjajnim asistencijama, a retko ko zna kako je dobio nadimak po kojem ga zna čitava Evropa 

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jedan od najboljih srpskih fudbalera Dragan Stojković Piksi tokom svoje karijere ostao je upamćen kao fantastičan igrač, ali i kolega. Godinama je igrao za fudbalski klub Crvenu Zvezdu, pa ne iznenađuje što je postao legenda je Marakane.

 

I nakon što je stavio tačku na fudbalsku karijeru, to nije bio kraj njegovog bavljenja fudbalom. Sada je srca istinskih ljubitelja fudbala svojio prihvativši da postane selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

 

 

Nedavno je naše reprezentativce odveo na Svetsko prvenstvo u Kataru. Mnogi su oduševljeni njegovim dostignućima, dok je njegov privatni život više nego ikad u žiži interesovanja.

 

Iako u javnosti ne govori često o privatnom životu, oči javnosti često su uprte u njega i njegovou porodicu. Takođe, postoji jedna priča koju retki znaju, a tiče se toga kako je još kao dete poneo nadimak Piksi, po kojem ga danas prepoznaju ljudi širom Srbije.

 

dragan stojković piksi, Dragan Stojković Piksi
foto: Profimedia

 

Evo kako ga je on dobio.

 

Kao klinac obožavao je da gleda crtani film čiji su junaci bili miševi „Piksi i Diksi“.

 

Toliko je uživao u svakoj epizodi da je znao da prekine partiju fudbala, da bi trknuo kući da odgleda svoj omiljeni crtać. Jednom prilikom kada se vratio na teren, drugari su povikali: „Evo ga Piksi“. Taj nadimak mu je ostao do danas i po kom ga poznaje čitav svet.

 

 

makonda-tracker