iznenadjujuće

Kraljica Leticija i Šarlin od Monaka mogu, ali ne i ona: Ovim odevnim KOMADOM kraljica Ranija PREKRŠILA PROTOKOL

0

Кraljica Jordana Ranija posetila je papu Franju u Vatikanu pre nekoliko dana 

foto: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia
foto: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia

Кraljica od Jordana Ranija (52) i njen suprug kralj Abdulah II (60) posetili su papu Franju u četvrtak u Vatikanu. Za tu priliku ona je odabrala crnu haljini koju je dizajnirao Dajmond Dogs.

 

Međutim, za razliku od drugih kraljevskih porodica kao što su Šarlin, princeza od Monaka i kraljica Leticija od Španije, kraljici Raniji nije dozvoljeno da nosi potpuno belu haljinu.

 

 

Stoga je jordanska kraljica odlučila da se pojavi u crnoj haljini, sa crnom torbom, a sve je upotpunila prelepim crnim parom cipela. Ipak, ona je ponela još jedan detalj, koji je mnogima odmah zapao za oko.

 

U pitanju je beli šal, koji je nosila kao maramu, preko glave. Ovim odevnim komadom mnogi smatraju da je ona prekršila kraljevski protokol. 


Zašto kraljica Ranija ne može da nosi belu boju tokom posete Papi?

 

Кraljici Raniji nije dozvoljeno da obuče belo, jer nije katolkinja. Кraljica supruga prati religiju islama zajedno sa svojim mužem.

 

1 / 3 Foto: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia

 

Slično, britanskoj kraljevskoj porodici nije dozvoljeno da nosi belo za susret sa papom, pošto je kralj poglavar Engleske protestantske crkve.

 

Princeza Šarlin od Monaka, s druge strane, jedna je od samo sedam žena kojima je dozvoljeno da nose belu boju dok se sastaju sa papom, jer je deo katoličke Кneževine Monako.

 

 

 

makonda-tracker