bili su gladni

Tražio je da mu vrati pare – i krenula je tuča: Sergej Trifunović se prisetio fizičkog obračuna s Nenadom Jezdićem

0

Glumci Sergej Trifunović i Nenad Jezdić poznaju se dugi niz godina, a čak su i studirali zajedno. Međutim, ovo nisu znali ni njihovi najveći fanovi...

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Obojicu ih pamtimo po velikom broju nezaboravnih uloga. Sergeja Trifunovića  kao glavnog junaka ostvarenja "Ubistvo s predumišljajem“ „Stršljen“, „Spasitelj“, "Kad porastem biću Kengur", „Munje!“, „Karaula“...

 

Nenad Jezdić je srca publike kupio kao Boda Tajson u seriji "Porodično blago", ali i u "Beloj lađi",  "Mrtav ’ladan", "Ranjeni orao", "Senke nad Balkanom", "Vikend sa ćaletom", "Kamiondžije", "Državni službenik"...  A i interesantno je da su jedan drugog nasledili u istoj ulozi u seriji "Crni Gruja". 

 

 

Sergej Trifunović
foto: Youtube Printscreen

Oni su studirali tokom ratnih devedesetih godina, kada su inflacija i mnoge druge nepogode uništavale stanovništvo. Drugim rečima, veliki deo naše zemlje je tada živeo u ogromnoj nemaštini. Celokupna tadašnja situacija se sasvim uklapa u Sergejevu priču o tom sukobu sa Jezdićem. 

 

- Imali smo situaciju Nenad Jezdić i ja. On je iz Valjeva, ja iz Užica, on je godinu dana iza mene na Akademiji. Idemo kući, zadnji voz, nemamo para. Mi samo znamo da moramo kući. Gladni smo, to je 1992. godina. Ulazimo u voz i molimo Boga da prođe kondukter - počinje svoju priču Trifunović, piše Blic.

 

Nenad Jezdić
foto: Dragana Udovičić

Taj voz je, kaže, tada bio pun zemljoradnika koju su vukli svakakvu robu, pa su se nadali da tako izgladneli i bez dinara mogu da izbegnu konduktere. Međutim, osobe zadužene za proveravanje karata putnika su se ipak pojavile u njihovom vagonu.   

 

Nenad Jezdić
foto: Dragana Udovičić

- Ulazi kondukter i kaže: "Karte!" Jezdić i ja nemamo nikakav dogovor i sve je čista improvizacija. Kažem Jezdiću: "Daj karte čoveku!" On: "Kod tebe su", ja: "Je l' me za******?" "Kod tebe su." "Nisu, dao sam ti karte pred ulazak u voz." Ustasmo, kreće tuča: "Dao sam ti svoje pare, p...a ti materina!" Ljudi skočiše da nas razdvajaju: "Momci, nemojte!" - seća se Trifunović.

 

Sergej Trifunović
foto: Instagram

U ovoj situaciji sve se završilo dobro za, tada, dvojicu budućih glumaca. Kondukteri su nakon što su videli da je došlo do sukoba samo produžili do sledećeg vagona, ne želeći da rizikuju da zbog jedne ili dve karte budu upleteni u tuču.

 

- Zapalimo posle pljuge on i ja i ćutimo. Seljaci stoje i ćute. Kad uđeš u voz, izbegavaš da kažeš šta studiraš stvarno. Odgovoriš da studiraš pravo ili ekonomiju i niko te dalje ništa ne pita. Ako kažeš da studiraš glumu, naj... si. Tako smo i Jezda i ja rekli da studiramo pravo. A ovi seljaci na to: "A jeste glumci, mamu vam vašu" - prisetio se Sergej ove dogodštine, a verujemo da su se nakon komentara ostalih putnika u vozu obojica glumaca jedva suzdržavali da ne puknu od smeha. 

 

makonda-tracker