da li ste znali?

Iza njega se krije neverovatna priča: Prezime Nenada Jezdića je bilo sasvim drugačije, a sad čuva SNAŽNU simboliku

0

Nenada Jezdića pamtimo po brojnim uspešnim ulogama, a sigurno tek dolaze nove koje će ostaviti pečat na njegovoj karijeri, međutim, o privatnom životu ovog glumca se skoro ništa ne zna.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nenad Jezdić je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića, a njegov talenat iznova osvaja generacije.

 

Sigurno svako od nas ima neku njegovu omiljenu ulogu, voleli smo ga u kultnim ostvarenjima kao što su Porodično blago, Mrtav ladan, Crni Gruja, Ranjeni orao, Senke nad Balkanom, a jedno od poslednjih ostvarenja je film Nije loše biti čovek u kom je Nenad zablistao, kao i uvek.

 

Poznato je da glumac živi na selu u blizini rodnog Valjeva, gaji voće i pravi rakiju, a na 79. Poljoprivrednom sajmu je osvojio i tri zlatne medalje.

 

O supruzi i ćerkama Nenada Jezdića se ne zna ništa, njihove fotografije nisu dostupne široj javnosti, a poznata je priča kako su Nenad i Sara otpočeli zajednički život.

 

— Kad smo moja supruga i ja prvo dete stvarali, kad smo se venčali i počinjali porodični život, mi smo imali jedan tanjir i jednu viljušku. Ona viljušku, a ja tanjire… ili obrnuto, svejedno. Poenta je da smo mi to sve želeli i da smo verovali u to. Treba verovati. Ljubav ne možeš da osetiš ako ne veruješ. A bitno je da to osetiš, jer sva zadovoljstva dolaze iz ispunjenosti čoveka ljubavlju za svog bližnjeg i iz one ljubavi koju dobija od svog bližnjeg — ispričao je Nenad.

 

Inače, postoji zanimljiva anegdota vezana za prezime našeg slavnog glumca, a jednom prilikom je i on sam to ispričao.

 

— Jezdići su bili Miletići. Moj čukundeda stigao je na konju u valjevsku čaršiju odnekud iz Hercegovine. Jezdio je na konju pa su ga tako prozvali a neko je od njegovih potomaka posle uzeo to za prezime — izjavio je Nenad.

 

 

makonda-tracker