malo se promenio

"Imao sam 24 godine i bio sam nesrećan": Mališa iz "Moj rođak sa sela" objasnio zašto je nestao

0

Iako je na samom početku karijere zabeležio nezaboravnu ulogu, šarmantni glumac nije imao mnogo posla u narednim godinama

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Serija "Moj rođak sa sela" jedna je od domaćih ostvarenja koja su rušila rekorde i svaki put kad se reprizira ona okuplja čitave porodice ispred televizora.


Ona nam je donela mnogo dobro poznatih lica, poput Dragana Jovanovića, Vojina Ćetkovića i Ljubinke Klarić, kao i mlade glumačke nade Suzanu Lukić i Lazara Dubovca.


Prvu sezonu serije snimali smo 2007. godine, a drugu 2010. Evo sada se ponovo reprizira i ponovo je isto – gledanost je veća u repriznim terminima od mnogih domaćih serija koje se premijerno emituju na televiziji. Kada smo je snimali, bio sam mlad, imao sam 24 godine i kada se snimanje završilo, bio sam nesrećan – ispričao je Dubovac jednom prilikom.

 

Mladi glumac koji je igrao sina likovima Dubravke Mijatović i Gagija Jovanovića, međutim, nije se kasnije često pojavljivao u domaćim filmovima i serijama. Kako je istakao, tada nije bio svestan svog uspeha, a u godinama nakon "Mog rođaka sa sela" nije imao mnogo posla.

 

1 / 3 Foto: Youtube Printscreen


Iskreno, tek sam pre dve ili tri godine shvatio koliko je ova serija sjajna i važna i koliki smo uspeh postigli. Veoma je zanimljivo to što se dogodilo Suzani Lukić i meni nakon ove serije. Imali smo tako dobar start koji se mladim glumcima retko dogodi, a Suzana potom nije imala nijednu televizijsku ulogu. Ja tek nekoliko – ispričao je on u emisiji "Kec na jedanaest" pre godinu i po dana.


Dubovac se pre nekoliko godina oprobao i kao scenarista i režiser, a ispostavilo se da je i za taj deo umetnosti veoma talentovan, pa tako on potpisuje predstavu "Nemanjići - podela carstva".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lazar (@lazardubovac)


Pre nekoliko godina pričao je kako je mir pronašao u Hilandaru.


Nisam mogao da se nagledam lepote. Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da se preispituje zašto je ona ovoj planeti i kuda odlazi naša energija i stečeno znanje. Zapitao sam se: čemu jurnjava za poslom, svađe, dokazivanja? Ništa vam ne okupira pažnju – otkrio je on tada. – Ko jednom ode na to sveto mesto, neka energija ga stalno vuče da se ponovo vrati.


Lazar Dubovac je do sada igrao u više od 15 predstava, a njegov glas možemo čuti u sinhronizaciji animiranih filmova iz serijala "Priča o igračkama".
Takođe, imao je manju ulogu u popularnim serijama "Urgentni centar" i "Žene sa Dedinja".

 

 

makonda-tracker