prošlo je 30 godina

Mnogi bi ga pomešali sa holivudskim glumcem: Evo gde je danas i kako izgleda Peca iz filma "Velika frka"

0

Upamtili smo ga kao simpatičnog tinejdžera, a danas on radi velike stvari za svetski film

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Komedija "Velika frka" iz 1992. godine jedan je od onih filmova koje su baš svi gledali i koji se ne preskače kada slučajno naiđemo na njega menjajući kanale.


Urnebesno ostvarenje Milana Jelića sa Draganom Nikolićem u glavnoj ulozi donosi nam priču o službeniku Čedi, koji živi da ugodi drugima. Zato on, prirodno, sa taštom i suprugom kreće na godišnji odmor, ali kada se zbog posla ranije vrati u Beograd, u svom domu zatiče "veliku frku" — neprestanu žurku punu komičnih likova, a umesto da je prekine, on se pridružuje i dobija nadimak Čedomorac.


Među zanimljivijim likovima koji su se istakli u ovom ostvarenju jeste tinejdžer Peca, koji je u godinama kada razmišlja isključivo o ženama o tome kako da se približi nekoj koja mu se dopada.

 

1 / 3 Foto: Youtube Printscreen

 

Generacije publike smejale su se njegovim duhovitim opaskama i reakcijama, a malo je poznato da je Pecu odigrao mladić koji čak i nije glumac. U pitanju je Vladimir Perišić, filmski režiser.


Perišić je rođen u Beogradu 1976. godine, a sredinom devedesetih, tri godine posle "Velike frke" otišao je u Francusku, gde je na Univerzitetu u Parizu studirao savremenu književnost. Međutim, od 1999. do 2003. godine je studirao film u prestižnoj Nacionalnoj školi za visoko obrazovanje u oblasti zvuka i slike "La Femis".

 


Njegov diplomski film, "Dremano oko" (2003), pod mentorstvom Šantal Akerman, prikazan je u okviru selekcije Kinofondacija na Kanskom festivalu. Njegov prvi igrani film "Obični ljudi" (2009) imao je premijeru u okviru takmičarske selekcije Nedelje kritike u Kanu.


Uz to, učestvovao je i u kolektivnom filmu "Mostovi Sarajeva" (2014), koji je premijerno prikazan u okviru zvanične selekcije Kanskog festivala, a trenutno radi na filmu "Izgubljena zemlja", za koji je kao, kao filmski projekat u nastanku, osvojio nagradu na koproducentskom marketu na Berlinalu 2017.

 

 

makonda-tracker