USPELA JE DA SE IZBORI

DOBIO JE SA 50 GODINA I REKAO DA ZA NJU GLUMA NE DOLAZI U OBZIR: Glumac progovorio o ĆERKI ― publika je VEĆ POZNAJE!

2

Zvezda serije "Moj rođak sa sela" progovorio je o svojoj naslednici Sofiji

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Prošle godine je kao bomba odjeknula vest da je došlo do incidenta između glumca Tanasija Uzunovića (78) i balerine (32) u bifeu pozorišta.

 

Dramski umetnik je ove podatke demantovao, a malo ko zna da je njegova ćerka takođe glumica, koja se sa njim pojavila u seriji "Nemanjići, rađanje kraljevine".

 

Zvezda serije "Moj rođak sa sela" je ćerku dobio u 50. godini sa trećom suprugom Mirom. Sada Sofija ima 26 godina, a igrala je i u Narodnom pozorištu, gde je Uzunović prvak drame.

 

Sofija je odmalena pokazivala interesovanje za razne stvari i nikad nisam ozbiljno razmišljao o tome da bi mogla da odabere glumu za životni poziv – priznaje Tanasije.

 

Lepo je pisala, zanimala se za književnost, težila je za autentičnim izrazima u muzici. U gimnaziji je odlazila u “Dadov”, što mi je bilo veoma drago jer sam smatrao da je bolje da vreme provodi u dramskoj sekciji nego da se interesuje za folk i rijalitije. Jedan prijatelj mi je tada rekao: “Ona će biti glumica”. Odgovorio sam mu da to ne dolazi u obzir, a on je na to samo proročanski kazao: “Videćeš”. I ispostavilo se da je bio u pravu. Kad su je oborili na prijemnom na Fakultetu dramskih umetnosti, rekao sam joj da neke stvari mora da prelomi ukoliko želi da se bavi glumom, a ona je to želela po svaku cenu. Kasnije je upisala Akademiju umetnosti u klasi Dragane Varagić. Na prvoj godini sam joj skrenuo pažnju da u ovoj profesiji nema protekcije, da sama mora da pokaže koliko vredi i pronađe svoj put - rekao je ranije Uzunović za "Gloriju".

 

 

Tanasije je kćerki govorio da se ne prilagođava, već da bude ono što jeste.

 

Objasnio sam joj da je to težak, mučan i nepriznat posao koji može da se radi samo pod jednim uslovom – ako se neizmerno voli. Trenutna situacija je poražavajuća, ali ne mogu i neću da joj rušim ideale, kao ni da joj dajem lažnu nadu. Mora mnogo da radi, pogotovo sad na početku karijere, a tu je i pitanje njene selekcije, odnosno odluke da li će se prikloniti jeftinim elementima i izražajnim momentima, ili će tražiti istinu, jer gluma bez istine ne može. Gluma je emocija, temperament, mašta, inteligencija da se sve to skupi, a do umetnosti je mnogo daleko. I mora da “krade” scenski izraz, zanatske cake- rekao je on.

 

 

makonda-tracker