Nataša

Sad radi 2 posla, ali i živi svoj san: Naša glumica otišla iz Srbije i imala veliku tragediju

0

Svi je pamtimo iz čuvenog filma u kome je odigrala zapaženu rolu još dok je bila srednjoškolka, ali, iako je život nije mazio - uspela je da se izbori sa svim nedaćama.  

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

U pitanju je Tijana Kondić, koju svi još kao maloletnu pamtimo iz filma Nataša, gde je igrala glavnu rolu zajedno sa našim proslavljenim glumcima Nikolom Đuričkom i Anicom Dobrom. Tijana je tu igrala pomalo buntovnu devojčicu, koja upada u razne neprilike, ali i koja se polako upleće u vezu izmedju Anice i Nikole, koji igraju par u ovom ostvarenju. 

Tijana je kroz ceo film sa velikom dozom mladalačkog bunta pokušavala da pronađe osobu koja joj je ubila oca, i po toj ulozi je i čak i danas, više od dve decenije kasnije mogi jako dobro pamte. 

 

Tijana Kondić
foto: Youtube Printscreen

Međutim, iako su joj mnogi predviđali blistavu karijeru na velikom platnu, Tijana je rešila da odustane od glume i da se posveti nekim drugim stvarima u životu, ali i nekoj drugoj zemlji. 


Popularna Nataša je nakon snimanja ovog filma iz 2001. godine odlučila da ode na studije svetske književnosti u Beogradu. I, kako je bila upečatljiva na TV ekranima u roli Nataša, tako je i ulogu Tijane studentkinje Filološkog fakulteta odigrala fanstastično.

 

Završila je sve ispite u roku, ali onda odlučuje da se preseli u Izraeal. Tamo je u početku doživljala zaista teške momente, na prvo mestu jednu veliku porodičnu tragediju, ali tada je spas pronalazila u umetnosti.

 

- Najteži trenutak mi je bio odlazak odavde, u smislu da sama moram da se brinem o svemu i vodim računa da li ću preživeti. A odmah nakon toga smrt mog oca, koja se dogodila samo dva meseca posle mog odlaska u Tel Aviv. U jednom trenutku se mnogo stvari izdešavalo. Preseljenje, potom porodični nesrećni događaj. Ceo taj težak period koristila sam za pisanje. Pisanje je jedna vrsta terapije i svaki oblik umetnosti - rekla je Kondićeva.

 

U Izraelu je usledio posao za jednu produkciju u Tel Avivu, a danas retko dolazi u Srbiju. Bila je ovde na kratko pre tri godine, ali je tada došla samo kako bi promovisala svoj roman, da bi se odmah nakon toga vratila u Izrael. Iako je mnogi dugo nisu videli, konstatacija je da se TIjana nije mnogo promenila, tako bi je većina koja je se seća iz filma - i danas lako prepoznala. 

 

Jednom prilikom je ispričala da je bilo veoma teško započeti život izvan granica naše zemlje, ali, kaže, ako ste uporni i imate motiv - onda ćete i uspeti nešto da postignete. 


- Preselila sam se u Izrael. Tamo imam i familiju koja mi je velika podrška. Radim dva posla, držim plesne časove kubanske salse i radim projekte u produkciji. Nedavno sam završila veliki film jednog od najpoznatijih izraelskih reditelja. Teško je i naporno. Ali ako imate ambiciju, onda dogurate negde. U pauzama između projekata pišem - rekla je svojevremeno Tijana, koja je na neki način uspela da ostvari svoj san, uprkos velikom broju nedaća koje su zadesile. 

 

Tijana Kondić, Film Nataša
foto: D Dervišagić

 

Tijana se, naravno, dotakla i filma Nataša, po kome je postala široj srpskoj publici, i objasnila da je su u tom periodu Nataša i Tijana bile veoma slične. 

 

- Bila sam buntovna kao Nataša, ali ne baš toliko drastično. Bila je prilično slična meni, s obzirom na godine i veoma suprotan stav jedne tinejdžerke tog vremena. Reditelj me je vodio i učio iskazivanju emocija, o istini za kojom svi tragaju na filmu i javi - seća se Tijana kako je početkom dvehiljaditih izgledao rad na filmu.

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker