da li ste znali?

Slao joj je ruže iz kraljevskih vrtova i uramljivao njene slike: Kralj Čarls III je LUDO VOLEO ovu holivudsku zvezdu

2

Život novog kralja Čarlsa III je bio jako zanimljiv i pre nego što je postao monarh, a s obzirom na to da je on vodio prilično buran emotivan život, javnost je uvek dodatno iznenađenja saznanjima.

foto: Danny Lawson / PA Images / Profimedia
foto: Danny Lawson / PA Images / Profimedia

Kralj Čarls III je od momenta kada se oženio princezom Dajanom, postao jedna od glavnih tema najviše zbog svog burnog načina života. Kada se devedesetih i zvanično saznalo za njegovu aferu sa Kamilom Parker, britanska javnost je bila šokirana.

 

Brojni skandali su pratili kraljevsku porodicu, najturbulentniji period su bile devedesete, a upravo tom temom se bavi i poslednja sezona serije Kruna, koju kraljevska porodica nikako ne podržava.

Ipak, Kamila nije bila jedina s kojom je tadašnji princ varao princezu, pa je tako navodno Čarls bio jako zaljubljen u glumicu i pevačicu Barbru Strejsend, jedan kraljevski biograf je naveo da je Čarls toliko bio opsednut holivudskom divom da je uramljivao njene fotografije.

 

Dok je služio u kraljevskoj mornarici, tražio je čak i susret sa Barbrom, pa su tako tokom kratkog razgovora popili i kafu, a ona je istakla da je bila jako nervozna. Ona je nastupala i za njegovu humanitarnu organizaciju, a Čarls je i prošle godine u jednom intervjuu naveo njenu pesmu Don’t Rain on My Parade kao jednu od omiljenih.

 

Kralj Čarls III, Barbra Strejsend
foto: g49 / Zuma Press / Profimedia

- Nikada neću zaboraviti njen talent i privlačnost njenog glasa i njene glumačke sposobnosti. Pesma Don't Rain on my Parade budi mi posebna sećanja, jedva se usuđujem da razmišljam o tome sada, a sve se odvilo pre 47 godina - rekao je kralj tada.

 

Jednom joj je čak i poslao cveće, pa je Barbra otkrila zanimljivu anegdotu vezanu za tu situaciju.

 

Barbra Strejsend
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

- Prošla sam pored sobe i videla buket sveća, pa sam pitala pomoćnicu od koga je, a ona je rekla obožavatelj koji se zove Čarls. Pogledala sam poruku i videla pečat princa Čarlsa. Bilo je jako smešno, a sve se dešavalo pre nego što je upoznao Dajanu - otkrila je Barbra jednom.

 

 

 

makonda-tracker