da li ste znali?

"Ježim se od samog naslova": Naziv knjige princa Harija je privukao i one koji su bili ubeđeni da neće pročitati ni red

0

Princ Hari će uskoro objaviti svoje memoare, a nakon što su čuli naslov, i oni koji nisu želeli da čitaju, predomislili su se.

foto: Shutterstock / Alan Fraser Images
foto: Shutterstock / Alan Fraser Images

Princ Hari će objaviti svoje memoare 10. januara 2023. godine, a u početku kada se saznalo da on ima to u planu, mnogi su imali zle komentare. Među njima je bilo onih koji su bili izričiti po pitanju da ne žele da čitaju takvu knjigu, ali princ je naslovom uspeo da ubedi mnoge da se predomisle.

 

Naslov koji će nositi knjiga princa Harija je Spare, što se jasno odnosi na izraz "the heir and the spare", odnosno naslednik i rezerva. Sama reč spare se prevodi kao višak, rezerva, suvišan, izlišan, a čini se da to ukazuje na poziciju princa Harija od rođenja.

Između ostalog, ovaj izraz su koristili i oni koji su želeli da ga uvrede nakon napuštanja kraljevskih dužnosti, dok neki danas komentarišu kako dugo nisu videli toliko samosažaljenje.

 

- Ježim se od samog naslova, ta reč ga je tištila celog života. Jedva čekam knjigu - glasi jedan od komentara na Tviteru.

- Mislila sam da će se njegova knjiga zvati nekako: Živeti sa svrhom, moje putovanje do pronalaženja puta; ali zove se Rezerva i sada ću je sigurno pročitati.

Mnogi  su zaintrigirani naslovom i jedva čekaju da saznaju šta se krije u stranicama Harijevih memoara, kao i da li se konačno pomirio sa svojom ulogom u kraljevskoj porodici.

 

 

makonda-tracker