otkrila je slučajno

"Sada samo želim da ponovo budem zdrava, ŽELIM DA ŽIVIM!" Legendarna pevačica podelila emotivno pismo SPREMNA ZA BORBU

0

Rak dojke je jedan od najčešći oblika kancera kod žena, a popularna pevačica sad

foto: EPA-EFE/Balazs Mohai
foto: EPA-EFE/Balazs Mohai

Pevačica finskog metal benda Nightwish Flor Jansen (41) obratila se pratiocima na Instagramu kako bi im saopštila da je pred njom velika bitka, iz koje se nada da će izaći kao pobednica.


Ona je podelila svoju crno-belu fotografiju s koncerta i njoj dodala roze vrpcu, simbol borbe protiv raka dojke, i uputila svojim obožavaocima pismo.

 


Život dolazi u talasima, u usponima i padovima. Ja sam iskusila radosti jahanja mnogo visokih talasa i delila sam ih s vama putem društvenih mreža i na mnogo, mnogo nastupa širom sveta tokom mnogo godina moje karijere. Ali sada me je zapljusnuo novi talas. Nije dobar. Imam rak dojke – počela je Flor.

 


Ona je otkrila da joj je kancer dijagnostikovan dve nedelje ranije i da sprema za sutrašnju operaciju tumora.

 


Prognoze su veoma dobre. Deluje da je to neagresivni rak i čini se da se nije raširio. Sačuvaću dojku. I neću više imati rak posle ove operacije i lokalnog zračenja kojim će me tretirati tri meseca posle operacije, nadam se – poručila je Jansenova.


Ona je istakla da joj je bilo teško kada se suočila s dijagnozom.

 

Flor Jansen
foto: EPA-EFE/Balazs Mohai

Reč "rak" je šokantna. Sve što sam smatrala važnim u životu pre ove dijagnoze radikalno se promenilo za nekoliko minuta. Sada samo želim da ponovo budem zdrava. Želim da vidim svoju ćerku kako raste u ženu. Želim da živim! Najstrašniji deo ove dijagnoze je to što sam mislila da sam zdrava! Nisam osećala rak, nisam znala da je tu sve dok nisam, kao žena starjia od 40 godina, otišla na rutinski mamografski pregled – napisala je Flor. – To je nešto što je dostupno u mnogim zemljama, negde čak i besplatno.

 

Kako je dodala, da nije otišla na pregled, tumor bi bio nezapažen i rastao.

 


Pomisao na to me je naterala da s vama podelim svoju priču. Mamograf spasava život! Neprijatno je i možda mislite da nemate ništa u dojkama, ali ipak idite! – napisala je pevačica i poručila svim muškarcima koji čitaju njeno pismo da podstaknu svoje supruge, devojke, majke i sestre da brinu o svom zdravlju i odu na pregled.


Ako sve prođe po planu, ja ću biti na nogama i spremna za evropsku turneju koja počinje 20. novembra. I vrlo sam optimistična jer mi je prognoza dobra. Obećavam da ću se čuvati – poručila je na kraju i zahvalila se svima koji su pročitali njene reči.

 

 

makonda-tracker