s njim nema šale

Zbog ovoga svi misle da će biti opasniji od kraljice Elizabete: Princ Džordž odbrusio učeniku koji ga je zadirkivao

1

Nakon što je postalo izvesno da će njegov tata naslediti tron mali Džordž je zauzeo jasan stav

foto: EPA-EFE/NEIL HALL
foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kada je imao oko sedam godina, Kejt i Vilijam su princu Džordžu objasnili šta znače njihove titule i koliku odgovornost one nose.

 

Nedavno, nakon što je preminula kraljica Elizabeta II i kralj Čarls III Kejt i Vilijam proglasio za princa i princezu od Velsa mali Džordž je postao još ozbiljniji.

 

 

On je jednom prilikom nakon što ga je drug iz razreda zadirkivao rekao pretećim tonom da će njegov tata biti kralj i da se pripazi - napisala je u novoj knjizi spisateljica koja piše knjigu o kraljevskoj porodici, Kejti Nikol.

 

U svojoj novoj knjizi ona tvrdi da su Džordž, njegova princeza Šarlot i princ Luis odagajani tako da od malih nogu razumeju šta je monarhija i koliko su njihove uloge važne.

 

Dodala je i da on zna da bi on jednog dana mogao da postane budući monarh, ali da se njegovi roditelji trude da ga time ne opterećuju pre vremena.

 

Princ Vilijam, Princ Džordž
foto: Dominic Lipinski / MirrorPix / Profimedia

 

- Odgajaju svoju decu, posebno princa Džordža, sa svešću o tome ko je on i kakvu će ulogu naslediti, ali ne žele ih opterećuju osećajem dužnosti - napisala je Nikol.

 

- Džordž shvata da će jednog dana biti kralj i kao mali dečak je u sukobu s prijateljima u školi odbrusio svojim vršnjacima pretećom rečenicom: "Moj će tata biti kralj pa bolje pripazi" - stoji u knjizi.

 

Kejt Midlton, Princ Džordž, Princeza Šarlot
foto: WPA-Pool/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia


Podsetimo, princ Džordž i princeza Šarlot su nakon smrti kraljice Elizabete II dobili novo prezime. Od sada pa nadalje će biti poznati kao princeza i princ od Velsa umesto od Kembridža, prema titulama njihovih roditelja.

 

Princ Vilijam i Kejt, su bili poznati kao vojvoda i vojvotkinja od kembridža, ali nakon smrti krlajice postali su princ i princeza od Velsa. Tu titulu nasledili su kralj Čarlsa III koji je sada na prestolju monarhije i postao je kralj.

 

 

makonda-tracker