DA LI STE ZNALI?

Princeza Šarlot je nosila poseban broš: Elizabeta II je njoj poklonila nakit iza kog se krije priča iz 1929. godine

0

Na sahrani kraljice Elizabete II jedna od pomno praćenih članica kraljevske porodice bila je i mala princeza Šarlot, njena praunuka.

foto: EPA-EFE /  ANDY RAIN
foto: EPA-EFE / ANDY RAIN

Princeza Šarlot je skrenula pažnju na sebe svojim stavom i zrelošću koje poseduje iako je mala devojčica, a mnogi su komentarisali i njen odabir garderobe, kao i urođene damske pokrete koje je imala.

 

Šarlot je za događaj veka i sahranu svoje prabake obukla crni kaputić, na kom se posebno istakao crni kaputić u obliku potkovice, iza kog se krije duga porodična istorija. 

Mediji su saznali da je taj skupoceni broš pripadao majci kraljice Elizabete II, a ona je odlučila da ga ostavi u nasledstvo maloj princezi. Poznato je koliko je kraljica volela konje, pa ne čudi što joj je taj broš bio jedna od važnijih dragocenosti. 

 

Prvi put ga je nosila njena majka još 1929. godine, a fotografija koja to dokazuje se nalazi i u njenoj konjičkoj knjižici. 

 

Kejt Midlton
foto: BBC / Ferrari / Profimedia

Princeza Šarlot je nosila ovaj broš na levoj strani kaputa, a sve ostale članice kraljevske porodice su imale simboličan nakit koji im je poklonila upravo kraljica. Megan Markl je nosila ogrlicu i minđuše koje joj je poklonila Elizabeta kada su se prvi put zajedno pojavile u javnosti, dok se Kejt Midlton odlučila za biserne naučnice i ogrlicu s dijamantskom kopčom, koje su inače spadale u deo kraljičine omiljene kolekcije.

 

Inače, Elizabeta II je naročito volela broševe, pa je posedovala impozantnu kolekciju ovih komada nakita, svi su imali neku sentimentalnu vrednost, a mnoge je nosila i kao diplomatski gest u različitim državnim posetama.

 

 

makonda-tracker