da li ste znali?

Pažljivo i simbolično: Kraljica Ranija na sahrani Elizabete II u crnom izdanju koje je nosila posebnog dana 2001. godine

1

Na sahrani kraljice Elizabete II okupile su se brojne značajne ličnosti, a među njima i kraljica Ranija sa svojim suprugom Abdulahom II.

foto: Dan Charity / PA Images / Profimedia
foto: Dan Charity / PA Images / Profimedia

Svi su morali da ispoštuju protokol i pojave se na sahrani kraljice Elizabete II u crnom od glave do pete, pa se čini da tu nema mnogo mesta kreativnosti i eksperimentisanju, ali to ne važi za kraljicu Raniju.

 

Supruga Abdulaha II odabrala je za ovu priliku odeću s potpisom dizajnerke Alesandre Rič, italijansko-britanske kreatorke, a reč je o dugačkoj haljini crne boje koja je ujedno svedena i vrlo efektna.

Zanimljivo je da se kraljica Ranija odlučila za identičan autfit kao 2001. godine kada je upoznala Elizabetu II.

Supruga jordanskog kralja nije krila svoje divljenje prema pokojnoj Elizabeti II i istakla je da je oduševljena time koliko su Britanci ujedinjeni u svom tugovanju za njom.

 

1 / 5 Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

 

– Ne samo što je imala ogroman uticaj za života nego je njena smrt ujedinila ovu zemlju – rekla je kraljica Ranija. – Nikada nisam videla ovakav osećaj zajedništva u ovoj državi kao danas.

 

Inače, kraljica Ranija je jedna od najbolje odevenih žena na planeti, pa ne čudi što u svakoj prilici pronađe način da se na kulturan način istakne i zablista.

 

 

makonda-tracker