ne žali je

"Danas oplakujemo ratnog zločinca": Poznata pevačica oplela po kraljici Elizabeti II

2

Može se reći da Fibi Bridžers nije obožavalac kraljevske porodice.

foto: Rob Latour Shutterstock Editorial/ NikomMaelao Production
foto: Rob Latour Shutterstock Editorial/ NikomMaelao Production

Nakon što je objavljena vest o smrti kraljice Elizabete II društvene mreže su preplavljene izjavama sučešća i žaljenja što ona više nije među živima.

 

I dok je većina izrazila tugu što je najdugovečnija britanska vladarka preminula, bilo je i onih koji nisu delili ista, već potpuno suprotna osećanja. 

 

 

U četvrtak, nekoliko sati nakon što je objavljena kraljičina smrt, pevačica "Motion Sickness" Fibi Bridžers objavila je izjavu na svom Instagram storiju u kojoj je kraljicu Elizabetu II uporedila sa ratnim zločincem.

 

- Danas oplakujemo sve ukradene, narušene i traumatizovane živote koji su pogođeni i uništeni tokom vladavine Elizabete Druge - navodi se u postu.

 

Fobe Bridžers
foto: Instagram

 

Ona je zatim dodala:

 

 - Danas je dan kada će se ratnim zločincima odati počast, dok čitavo stanovništvo i društvo nose ožiljke kolonijalnog genocidnog nasilja, invazije, verskog progona i nadmoći bele rase - napisala je ona.

 

Ovo nije prvi put da je pop zvezda iznela svoje mišljenje o nekim političkim pitanjima. 

 

Ranije ove godine ona je otkrila da je imala abortus.

 

 

- Imala sam abortus u oktobru prošle godine dok sam bila na turneji - napisala je na svojim Instagram profilu.

 

Ona je otkrila da želi planirano roditeljstvo, a da ovog puta nije bila spremna za bebu, pa je otišla i doktor joj je dao pilulu za abortu. Naglasila je da to bilo zaista lako. 

 

Kraljevska porodica je bila primorana da se suoči sa svojom kolonijalnom istorijom kada su protesti poremetili turneju vojvode i vojvotkinje od Kembridža po Karibima prošlog marta.

 

Oni su otkazali događaj u Belizeu zbog planiranog protesta jedne starosedelačke grupe.

 

 

Da se podsetimo, u četvrtak ujutro, kraljica Elizabeta II stavljena je pod "medicinski nadzor" nakon što su lekari izrazili zabrinutost zbog pogoršanja njenog zdravlja.

 

Princ Vilijam, princ Endrju i princ Čarls požurili su na ka njenom zamku Balmoral u Škotskoj. Nažalost, nekoliko trenutaka nakon njihovog dolaska objavljena je da je kraljica preminula. Princ Hari je stigao sat vremena kasnije i nije stigao da se oprosti od kraljice. 

 

- Kraljica je danas popodne umrla mirno u Balmoralu - napisala je kraljevska porodica na Tviteru.

 

Imala je 96 godina i bila je najduže vladajući monarh u Velikoj Britaniji sa 70 godina službe.

 

 

makonda-tracker