neočekivano

Šta je kralj Čarls III poručio PRINCU HARIJU i MEGAN MARKL? Prvo obraćanje nakon smrti kraljice i već je UZDRMAO javnost

0

Nakon što je javnost potresla vest o smrti kraljice Elizabete Ii u centar pažnje javnosti došao je tadašnji princ, a sadašnji kralj Čarls II

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Novi britanski kralj Čarls III obratio se juče naciji nakon prvi put nakon što je javnost potresla vest o smrti kraljice Elizabete II

 

On je zauzeo svoje novo mesto, a potom je usledilo TV obraćanje naciji u kojem je on otkrio nove zvanične titule princa Vilijama i Kejt Midlton. Takođe, nije zaobišao ni svog drugog sina, princa Harija i njegovu suprugu Megan Markl.

 

 

Iako su se odrekli kraljevskih titula i otišli da žive daleko od porodice kralj Čarls III nije želeo da se njegov sin oseća zapostavljeno i odbačeno, već mu je pružio ruku pomirenja. 

 

- Želim da izrazim svoju ljubav prema Hariju i Megan dok nastavljaju da grade svoje živote u inostranstvu - rekao je Čarls.

 

Njegove reči mnogi su protumačili kao napor da sa svojim drugim sinom pronađe zajednički jezik i privoli ga da ponovo postane deo porodice.

 

Princ Čarls, Kamila Parker
foto: Profimedia

 

Nakon kraljičine smrti princ Vilijam je dobio titulu princa od Velsa.

 

Da podsetimo, Hari i Megan imali su napet odnos s kraljevskom porodicom otkako su odstupili s mesta starijih članova kraljevske porodice u januaru 2020.

 

U intrvjuima koji su urađeni sa čuvenom novinarkom Oprom Vinfri u martu 2021. godine, princ Hari je otkrio da se oseća veoma loše jer je oca zvao više puta, ali mu se on nije javio na telefon. 

 

 

- Kad smo bili u Kanadi, imao sam tri razgovora s bakom i dva s ocem pre nego što je prestao da odgovara na moje pozive - rekao je tada Hari.

 

Ipak, tragične okolnosti učinile su da je sadašnji kralj ipak donekle omekšao prema svom sinu.

 

- Mnogo smo povredili jedan drugog i sada ću pokušati da mi jedan od prioriteta bude da izlečim tu vezu - rekao je Hari.

 

U decembru 2021. pojavile su se nove informacije da su princ Hari i njegov otac mesecima "jedva razgovarali".

 

Princ Hari, Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

 

Ipak, nakon smrti kraljice stvari su se promenile. Kralj Čarls III je ipak shvatio da loši odnosi ne donose nikom ništa dobro i da je vreme da se smanje tenzije i urede odnosi u porodici.

 

- Princ Čarls očito shvata da mora da preuzme pomirljivu ulogu odraslog čoveka kakvu je pre imao princ Filip - rekao je Koutron.

 

- Kao i njegov otac, on shvata da će dopuštanje emocijama da bujaju biti pad Vindsora. Princ Filip koristio je ono što je kraljica nazvala svojim "bezobraznim humorom" da razbaruši perje, čak i s Harijevom i Vilijamovom majkom Dajanom. Čarls će morati da pronađe svoj način da održi porodicu na okupu umesto da je pusti da se rastane zbog prepirki -  dodao je.

 

 

 

makonda-tracker