njena strast su skupocene torbe

Ko je Emine Erdogan? Prva dama Turske izaziva kolaps u Evropi zbog šopinga, a zidove dvorca prekriva svilenim tapetama

0

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je stigao u zvaničnu posetu Beogradu.

foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia
foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Redžep Tajip Erdogan je u braku sa Emine Erdogan, a ona je često bila na meti kritika javnosti, najviše zbog licemerja i lagodnog života koji prevazilazi granice ukusa.

 

Poseta turskog predsednika je mnoge zainteresovala, neke zbog politike i situacije u svetu, dok se neki pitaju da li je sa njim i Emine, odnosno da li će saobraćaj biti blokiran ukoliko ona poželi da ode u šoping.

Iako se prva dama Turske trudi da izgradi imidž skromne žene iz naroda, nemoguće je ne primetiti sav luksuz u kom ona uživa. Ono što se i dalje prepričava je skandal iz Brisela 2015. godine kad je zbog Emininog šopinga centar ovog grada bio u totalnom kolapsu.

Kružile su i glasine da je Emine u Varšavi potrošila čak 40.000 evra na antikvitete, a zna se da izvan Ankare ima ogromnu palatu u kojoj izlaže sav nameštaj. Zidovi palate su prekriveni svilenim tapetama, dok su na podu najfiniji tepisi, a celo zdanje ima čak 400 vrata.

Kritičari ovog zdanja kažu da je to oličenje kiča i da nimalo ne podseća ni na šta što ima veze sa Otomanskim carstvom, a oni najkreativniji kažu da bi „naterala iračkog diktatora Sadama Huseina, poznatog po svojoj ljubavi prema zlatu i draguljima, da pocrveni“.

 

Emine Erdogan je poznata i po tome da voli skupocene torbe i satove, pa je tako prilikom promovisanja svoje knjige nosila luksuzni Chopard’s Happy Diamonds sat, čija se cena kreće od 30.000 evra, a tokom putovanja u Japan, javnost je zapazila Hermes torbu koja košta 50.000 evra. 

 

 

makonda-tracker