NESTVARNA LEPOTA

Sa 18 godina se udala za 28 godina starijeg princa: Ko je lepa ARAPSKA PRINCEZA koja živi slobodno, bez ikakvih PRAVILA?

0

Prelepa mlada princeza nije želala da nosi abaju, tradicionalnu žensku haljinu, a skinula je i hidžab

foto: Shutterstock / creativei images
foto: Shutterstock / creativei images

Amira el Tavel (38) je jedna od najlepših i najslobodnijih žena arapskog sveta. Kada je imala samo 18 godina upoznala  je 28 godina starije princa El Valida Bin Talala za kog se kasnije udala.

 

Ono što je zanimljivo jeste i to da njeno ime Amira na arapskom znači upravo "princeza".

 

 

Ona je udajom postala deo saudijske dinastije, ali i nakon razvoda tamošnja javnost nastavila je da je zove princezom. Prvi put srela sa princom El Valida Bin Talala kada je bila u srednjoj školi, a tek nakon 7 godina od prvog susreta, ovaj par se venčao.

 

Bračne zavete razmenili su 2008. godine, ali već nakon pet godina je došlo do razlaza. U javnosti i stranim medijima pojavila se informacija da princ nije hteo decu sa Amirom, s obzirom da je već imao potomstvo.

 

Ipak, spekuliše se da to nije pravi razlog, s obzirom na to da princ iza sebe već ima dva razvoda. 

 

 

Amiru je javnost vrlo brzo zavolela, a svojom lepotom opčinila je mnoge. Osim toga, ona je žena rešena da prkosi stereotopima i zastarelim shvatanjima u Saudijskoj Arabiji, a svim silama se trudi i da poboljša žena u svojoj rodnoj zemlji.

 

Ona je u žena koja je u arapskom svetu pokrenula pravu revoluciju, a pripadnici konzervativnih pokrata su je smatrali grešnicom i ženom koja je van svih zakona i pravila u njihovom svetu. 

 

- Put da postanem princeza... Taj put je izabrao mene. Bila sam devojka iz porodice sa prosečnim primanjima, sanjala sam da postanem lekar. A onda sam se udala za princa i moj život se drastično promenio. U početku sam se fokusirala na svoje obrazovanje, jer ako čovek nije obrazovan, nema sigurnost i poverenje u sebe. Zato sam prvo učila, a onda se uključila u dobrotvorne projekte i preuzela upravljenja porodične fondacije - rekla je jednom prilikom.

 

 

Ona se osvrnula i na činjenicu da je razvedena žena u još uvek konzervativnom arapskom društvu:

 

- Moral se promenio: društvo više ne osuđuje razvedene žene kao nekada. Sada razvedena žena može da živi sama, da bude finansijski nezavisna, da donosi važne odluke i nailazi na razumevanje.

 

- Želim da budem ona na koju žene pokazuju svojim ćerkama i kažu im: "Vidi, ona se razvela i pogledaj šta sada radi. Ona je nezavisna žena i radi dobre stvari za svoju zemlju" - dodala je.

 

 

Amira je pre nekoliko godina istakla da veruje i traga za ljubavlju, čak i posle razvoda, a njene želje su joj se i ostvarile 2018. godine. Naime, tada se udala za milijardera i biznismena Kalifu Bin Butija Al Muhairija, a godinu dana kasnije dobili su i sina Zajeda.

 

Uvek sam verovala u ljubav, ali mislim da je ljudi pogrešno doživljavaju. Savremeni čovek podrazumeva pod ljubavlju ludu strast, ali to je samo deo ljubavi. Za pravu ljubav potrebno je prijateljstvo, uzajamno poštovanje, međusobno razumevanje - zaključila je svojevremeno.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker