otvorena priznanja

KRALJICA RANIJA JE SIMBOL MODERNE ŽENE ARAPSKOG SVETA: Ne pratim trendove, najbolje se osećam u jednostavnoj odeći

0

Kraljica Ranija od Jordana smatra da je najvažnije da čovek sledi svoja uverenja i bude iskren.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jordanska kraljica Ranija, koju mnogi smatraju jednom od najelegantnijih dama s kraljevskih dvorova, već 20 godina je sa svojim suprugom, kraljem Abdulahom II, na prestolu ove arapske države

 

Ova lepa kraljica, osim po svom istančanom modnom stilu, poznata je i kao velika zagovornica emancipacije žena u arapskom svetu, a o svemu tome, kao i o nužnosti većeg uključivanja u obrazovni proces, dala je svoje mišljenje u velikom intervjuu u Harper's Bazaaru Arabia.

 

- Smatram kako je najvažnije uspeti ostati autentičan, živeti u skladu s uverenjima i biti iskren, posebno danas, kad u javnosti dominira mržnja, netolerancija, ljutnja i strah. Ovo se odnosi i na ljude koji su na uticajnim pozicijama - poručila je lepa kraljica.

 

foto: Profimedia

Ranija Al Jasin, rođena je u Kuvajtu u porodici Palestinaca. Ranija je radila u Amanu, u tehnološkom gigantu Epl, kad je upoznala Abdulaha, koji je tad bio princ. Sa samo 28 godina postala je kraljica Jordana, kad je njen suprug zaseo na presto jordanske kraljevine.

 

- Uvek biram odeću s obzirom na moju funkciju. Ne pratim trendove, već nosim ono u čemu se dobro osećam. Najbolje se osećam u jednostavnoj odeći, to me najbolje opisuje. Naravno, uvek će biti komentara na račun stajlinga, ali radije bih da se priča o mom poslu. Kad ste javna osoba, to spada na neki način i u opis posla - kroz smeh kaže uvek besprekorno doterana kraljica, koja je i za zapadnjake simbol moderne arapske žene.

 

 

makonda-tracker