na početku karijere

Jedan susret joj je promenio život, a sve duguje RASKOŠNOM GLASU: Znate li kako je Nina Badrić izgledala pre 29 godina?

0

Iako se prilično promenila tokom duge i uspešne karijere, suštinske razlike nema – prelepa danas koliko je bila u prvim danima.

foto: Instagram
foto: Instagram

Hrvatska pop pevačica Nina Badrić (50) danas spada u najveće regionalne zvezde i s velikim uspehom nastupa širom regiona.


Ona je sinonim za kvalitetnu baladu, modna inspiracija ženama svih generacija i jedna od najlepših žena na našim prostorima, a iza sebe ima višedecenijsku uspešnu karijeru.


Kako je svojevremeno ispričala, za njenu karijeru najzaslužniji je legendarni Dino Dvornik, koji joj je bio od ogromne pomoći na samom početku.

 

Nakon što je sedam godina nastupala s dečijim horom "Zvezdice", Nina je pevala prateće vokale velikim zvezdama kao što su Parni valjak, Prljavo kazalište i drugi, ali još uvek je čekala pravu priliku.


Za to vreme radila je u jednom butiku i pevušila uz radio, kada je ušao slavni Dino Dvornik i zamolio je da isključi radio i nastavi da peva bez pratnje. Dopalo mu se kako mlada Nina peva i već sutradan s njom obišao nekoliko zagrebačkih diskografskih kuća.

 

1 / 8 Foto: Instagram


Prvi veći nastup Nina Badrić imala je na Dori, čuvenom hrvatskom muzičkom festivalu na kom se tradicionalno bira pesma koja će predstavljati zemlju na Evroviziji. Nina je nastupila 1993. godine, kada je izvela pesmu "Ostavljam te", nastalu u saradnji sa, između ostalih, Rajkom Dujmićem.


Te godine, pobedu je odnela grupa Put s pesmom "Don't Ever Cry", ali 21-godišnja Nina je i te kako ostavila utisak.


Kako vidimo na fotografijama s ovog nastupa, Nina je i tada bila prelepa, a negovala je izuzetan stil – štaviše, lako možemo da je zamislimo kako i danas nosi u velu midi-haljinu sa šlicevima!

 

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen


Godine su prošle, Ninine crte lica sazrele, a ona je, iako se pomalo promenila, jednako mladolika i prelepa kao pre 29 godina.


Dve godine nakon nastupa na Dori, pevačica je potpisala svoj prvi profesionalni ugovor i objavila album "Godine nestvarne", a ostalo je istorija...

 

 

makonda-tracker