divno

Ostala uz njega do poslednjeg dana: Žena kojoj je Dino Dvornik posvetio jednu od najlepših pesama svih vremena

2

Ni u najtežim trenucima, ona nije pomišljala da ga ostavi. 

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Na današnji dan pre 58 godina u Splitu se rodio hrvatski pevač Dino Dvornik. Mnoge njegove pesme i dalje se pevaju, a neke od njih proglašene su najlepšim numerama koje su otpevane na našim prostorima. 

 

Pesma "Ljubav se zove imenom tvojim" koja važi za jednu od najlepših ljubavnih numera. Ovu pesmu Dino je napsao sa svojim saradnikom Goranom Kraljem, a snimio ju je 1988. godine u Splitu.

 

Foto: Zoran Trbović

 

Kako prenosi Zadovoljna.hr on je numeru posvetio svojoj velikoj ljubavi, supruzi Danijeli Dvornik koja je uz njega ostala do poslednjeg dana prerane smrti, 2008. godine. 

 

 

Kako pišu mediji oni su se upoznali na jednoj žurki u Splitu još dok su bili tinejdžeri. Danijela tada nije bila zadovoljna ni zabavom, ni atmosverom, a ni Dino joj nije delovao inspirativno, ali mu je ipak pružila šansu. 

 

 

Nakon što smo razgovarali cele noći, ja sam pred jutro krenula kući. On je zaspao. Nisam mu ostavila ni broj telefona, ni adresu. Sledećih nekoliko dana oboje smo priželjkivali da se negde sretnemo. I napokon smo se, nedelju dana kasnije, susreli u jednom kafiću. Nisam htela da mu se javim, ali on mi je prišao na šanku, uhvatio me za ruku i tako je to krenulo. To je bio naš početak — ispričala je jednom prilikom, a prenosi Story.hr.

 

 

Oni su na početku svoje ljubavi živeli u Londonu gde je Danijela radila kao dadilja, dok je Dino konobarisao. Venčali su se 12. avgusta 1989. godine, a ćerku Ellu su dobili 23. decembra 1990. godine.

 

 

Zajedno su preživeli mnoge srećne i ne tako lepe trenutke u životu. Prošli su rat, ali i pevečeve probleme sa drogom sredinom devedesetih. Danijela nikada ozbiljno nije pomišljala da ga ostavi, ali mu je jednom kroz šalu kazala da će to uraditi, na šta joj je on odgovorio:

 

1 / 3 Foto: Youtube Printscreen

 

Dobro, nema problema, ali povedi i mene sa sobom. Ja ti neću smetati. Ja samo želim biti s tobom.

 

 

makonda-tracker