ovako danas izgleda

GOVORILA JE: "NE USTAJEM IZ KREVETA ZA MANJE OD 10.000 DOLARA" Bila je JEDNA OD NAJLEPŠIH, danas je NIKO NEĆE PREPOZNATI

2

Jedno od najprepoznatljivijih lica i svetskih modela devedesetih godina definitivno je bila prelepa Linda Evanđelista...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kanadska lepotica italijanskog porekla krasila je više stotina naslovnica, bila muza najslavnijim kreatorima.

 

Zvali su je "modnim kameleonom", a zahvaljujući svojoj sličnosti sa Sofijom Loren, Evanđelista je postala zaštitno lice Versaćea, pa Revlona, da bi je zatim 1990. magazin "People" stavio na listu 50 najlepših ljudi na svetu... I to je bio samo početak njene karijere!

 

Sa 19 godina preselila se u Njujork, gde je započela karijeru ugovorom sa  Elite Model Management-om, a udala se sa svega 22, i to za za šefa modne agencije "Elite", Džeralda Marija. Tada su se nizali sve bolji angažmani, a velika promena usledila je kada je dugu kosu ošišala na "dečački" bob; nasuprot glamuroznim frizurama njenih koleginica, upravo je ova smela transformacija učinila da Linda postane još cenjenija, a frizura je postala svetski trend.

 

I danas je poznata njena izjava da "ne ustaje iz kreveta za iznos manji od 10.000 dolara", ali i uprkos tome, saradnici, dizajneri i fotografi obožavali su da rade sa njom jer je bila i te kako profesionalna.

 

Slavna lepotica ostala je trudna u 41. godini, a otac deteta je francuski biznismen Fransoa Anri Pino, današnji muž Salme Hajek.

 

Ipak, Linda danas gotovo da je neprepoznatljiva... Živi daleko od paparaca, svetska slava je više ne zanima, a posvećena je isključivo sinu.

 

Ovako danas izgleda:

 

1 / 7 Foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker