njena priča, njena istina

"Brutalno su me unakazili. U najdubljoj sam jami SAMOPREZIRA": Linda Evanđelista priznala zbog čega se oseća upropašćeno

2

Mnogi su se poslednjih godina pitali kako se dogodilo to da Linda Evanđelista postane neprepoznatljiva. Istina je mnogo teža i bolnija nego što se mislilo!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kanadska lepotica italijanskog porekla Linda Evanđelista bila je jedna od najlepših žena sveta i najprepoznatljivijih modela devedesetih godina, muza brojnih kreatora, a zvali su je i modnim kameleonom.

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

Dok ostalim supermodelima njene generacije, poput Naomi Kembel, Sindi Kraford, Klaudije Šifer, Kristi Tarlington, i dalje cvetaju ruže kada su u pitanju poslovni angažmani, poznato je i da se Linda povukla iz tog sveta, kao i da danas izgleda dosta drugačije.

 

Mnogi su to pripisali njenoj želji da se posveti sinu i mirnijem životu (setimo se da je nekada govorila da ne ustaje iz kreveta za manje od 10 hiljada dolara), ali istina je pak mnogo tužnija.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Linda Evanđelista otkrila je da je podnela tužbu protiv kompanije koja se bavi estetskom hirurgijom, nakon što ju je "brutalno unakazila", a posle čega se počela boriti s dubokom depresijom.

 

Ovo držim u sebi preko pet godina. Svim mojim pratiocima koji su se pitali zašto ja ne radim dok karijere mojih vršnjakinja napreduju kažem da je razlog taj što sam brutalno unakažena zbog procedure Zeltiq Cool Sculpting (kulskalpting), jer je urađeno suprotno od onoga što mi je obećano — počela je Linda svoje obraćanje.

 

Evanđelista tvrdi da je tretman "povećao, a ne smanjio" njene masne ćelije i ostavio je "trajno deformisanu", čak i nakon što se podvrgnula dvema "bolnim, bezuspešnim, korektivnim operacijama".

 

 

Takođe, dodaje da je ostala, "kako su me opisali mediji, neprepoznatljiva".

 

Linda kaže da ju je ova procedura dovela do stanja razvijene paradoksalne hiperplazije masnog tkiva (PAH), što je stvorilo uvećano i čvrsto tkivo ispod njene kože, tvrdeći da je to rizik koga nije bila svesna pre procedure.

 

— PAH nije samo upropastio moj život, poslao me je u krug duboke depresije, tuge i najdublju jamu samoprezira — kazala je Linda.

 

 

Linda Evanđelista podnela je i tužbu.

 

Idem napred da se otarasim sramote i javno pričam ovu priču. Umorna sam da ovako živim. Volela bih da na vrata izađem s glavom uzdignutom visoko, iako ne izgledam više kao ona stara ja. 

 

Zanimljivo, gotovo odmah je veb-sajt CoolSculpting-a dodao upozorenje u kome se piše o ovakvim teškim nuspojavama: "Retke nuspojave se mogu dogoditi. Moguće je vidljivo uvećanje u tretiranom području, koje se može razviti 2 do 5 meseci nakon tretmana i potrebna je hirurška intervencija kako bi se to korigovalo".

 

 

makonda-tracker