otvoreno

"Za ženu je izgleda užasno, užasno da bude ambiciozna": Megan Markl ISKRENIJA NEGO IKAD naterala Britaniju da se zamisli

0

Vojvotkinja od Saseksa sastala se sa Serenom Vilijams i ispred mikrofona otvoreno pričala o svojim stavovima

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa princ Hari i Megan Markl već neko vreme prave pauzu od svojih ispovesti i intervjua, koje su u jednom trenutku nakon preseljenja u Ameriku davali gotovo svakodnevno.


Zato je mnogo pažnje privukao novi javni istup supruge princa Harija, koja se upustila u novi poslovni poduhvat.


Megan je, naime, pokrenula svoj podkast, nazvan "Archetype", a u prvoj epizodi gošća joj je bila jedna od najboljih drugarica i slavna teniserka Serena Vilijams. Dve drugarice pričale su o mnogim temama, a one su se osvrnule na to što se ženama ne oprašta ambicioznost, a Megan se prepoznaje kao jedna od onih koje su posebno osuđivane zbog ove odlike.

 

Ne sećam se da sam ikad u životu osetila negativnu konotaciju iz reči "ambiciozna" dok nisam počela da se viđam sa svojim sadašnjim suprugom – rekla je Megan.


Izgleda da je ambicija užasna, užasna stvar za ženu. Sudeći po nekima – smatra vojvotkinja od Saseksa. – Otkad sam osetila negativnost iza toga,l bilo je zaista teško prestati da se osećam tako.

 


Njoj smeta to što, kako kaže, milioni devojčica i žena zbog ovakvog stava svakodnevno čine da deluju manje.


Serena je priznala da se i sama sretala sa takvim mišljenjima u profesionalnom sportu.

 

1 / 7 Foto: WavyPeter / SplashNews.com / Splash / Profimedia


Žene često stavljaju u ove različite kutije kada su ambiciozne ili imaju ciljeve ili dostižu ciljeve, uvek je negativna konotacija o u vezi s tim kako ih postižemo – kaže Vilijamsova.

 

 

makonda-tracker