ne prestaje

POBEGLI ZBOG PAŽNJE MEDIJA, A NE PRESTAJU DA PRIČAJU ZA MEDIJE: Otkriveno zašto princ Hari tako često daje intervjue

1

Vojvoda od Saseksa i njegova supruga Megan Markl napustili su kraljevsku porodicu jer nisu mogli da podnesu interesovanje medija za njihov privatni život, ali u poslednje vreme gotovo svake nedelje ispliva neki njihov intervju u kom pričaju — o privatnom životu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pomalo paradoksalna situacija u kojoj su se našli princ Hari i Megan Markl često je povod za podsmeh na društvenim mrežama. Iako su okrenuli leđa britanskoj kraljevskoj porodici i povukli se s funkcija njenih viših članova jer nisu mogli da se nose s pažnjom medija, Saseksovi svako malo otvore dušu i američkim medijima pričaju o tome u kakvim su odnosima bili sa ostalim članovima porodice, kakvog su mentalnog stanja bili i sl.


Napustio je Ujedinjeno Kraljevstvo da bi pobegao od štampe, a ne može da ne bude u naslovima — primetila je šre nekoliko dana britanska voditeljka Alison Langdon u jutarnjem programu ITV-a. — Ako zna da nanosi bol svojoj baki, zašto, pobogu, nastavlja da daje ove intervjue?

 

Nastavi li ovako, ponestaće mu materijala — našalio se voditelj Kolin Brejzer.

 

 

Za vrlo krako vreme, Hari je govorio u čuvenom razgovoru s Oprom Vinfri, gostovao je kod Džejmsa Kordena, u podkastu Deksa Šeparda "Stručnjak iz fotelje", u Oprinom serijalu o mentalnom zdravlju "Ja kog ne možete da vidite"... I u svakom je bez dlake na jeziku pričao isključivo o svojoj privatnosti, životu porodice, odnosima unutar nje...


To je mnoge nateralo da se zapitaju o čemu je reč i nedostaje li zapravo Hariju i Megan da budu u centru pažnje. Kako kažu upućeni — ne, u pitanju je finansijska strana svega.

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Naime, kada su se odrekli svog visokog položaja u kraljevskoj porodici, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su ostali i bez ogromnog dela prihoda, a sami će morati da plaćaju mnogo toga o čemu ranije nisu morali da razmišljaju. Kako sada piše New Idea, princ Hari i Megan i dalje žive na visokoj nozi (na kraju krajeva, pazarili su vrlo luksuznu kuću u Montesitu, u Kaliforniji, gde su im prve komšije Opra, Keti Peri i slične velike zvezde!), a zarade nema...


Dok ih kupovina kuće nije koštala mnogo, njeno uređenje i održavanje je suludo skupo. Birga o baštamama, računi za vodu, porez za zemljište godišnje će ih koštati skoro 300.000 dolara. Uz to ide i osiguranje, koje plaćaju jer se nalaze u zoni požara, zemljotresa i cunamija. Ne smemo da zaboravimo ni obezbeđenje, poslugu, održavanje luksuznih automobila... — rekao je za pomenuti portal izvor blizak Saseksovima.


Navodno zbog svih tih troškova princ Hari sve češće gostuje u emisijama i brojnim projektima kako bi obezbedio još novca i nastavio da živi onako kako je njegova porodica navikla. Saseksovi imaju sina Arčija, a Megan je trenutno u drugom stanju i uskoro će na svet doneti i ćerku.

 


 

makonda-tracker