otvorio dušu

"Želim da bude ponosna na mene": Princ Hari OTKRIO kako ČUVA USPOMENU na svoju majku, a u jednoj stvari POSEBNO UŽIVA

0

Princeza Dajana je bila poznata po svojoj humanosti, a nju je duboko u srca usadila i svojoj deci

foto: EPA-EFE / AAP / DANIEL POCKETT
foto: EPA-EFE / AAP / DANIEL POCKETT

Princ Hari je odlučio da nastavi tamo gde je njegova majka stala. Princeza Dajana mnogima je bila poznata po humanitarnom radu kojem je bila predana i koji je radila svim srcem.

 

Njen put nastavio je princ Hari, koji je prva dobra delima uradio još kao školarac, a danas je jedan od šampiona kada je humanost u pitanju.


Pre šest godina, Hari je rekao:

 

- Sve što želim je da učinim da moja majku bude neverovatno ponosna na mene. To je sve što sam ikada želeo da uradim.

 

Princeza Dajana
foto: Harry Page / News Licensing / Profimedia

 

Hari sada ima 37 godina, dakle, samo godinu dana je stariji nego što je to bila Dajana kada je tragično nastradala u Parizu 31. avgusta 1997.

 

Iako su otišli da žive daleko od svoje porodice, princ Hari i njegova supruga su nastavili da poštuju kraljevsku tradiciju i da mnogo truda ulažu kako bi održali bliskost s njima.

 

 

- On ima tu radost života i taj dodir koji povezuje - kaže biograf Ingrid Sjuard, koja je dobro poznavala njegovu majku Dajanu, o Harijevom talentu za obavljanje javne dužnosti.

 

 

Princ Hari, Megan Markl
foto: Profimedia

Hari često pomaže bolesnoj deci i njihovim porodicama i starateljima.

 

- On ima strpljenja više od bilo čega drugog. Najvažnija veština je da sluša i razume i to radi zaista, veoma dobro - rekao je bivši izvršni direktor dobrotvorne organizacije Kolin Dajer.

 


Hari, naravno, nije jedini koji ide stopama svoje majke. Njegov brat Vilijam se takođe bavi problemom beskućništva sa kojim je Dajana upoznala oba svoja sina. Jednog dana, rekao je Vilijam, upoznaće i svoju decu sa tim problemom.

 

Princ Vilijam, Kejt Midlton
foto: EPA-EFE / FACUNDO ARRIZABALAGA

 

- Ne radim stvari samo zato što bi moja majka želela da to radim - rekao je on jednom prilikom

 

- Radim to jer osećam da tako treba, a znam i da bi moja majka bila ponosna na mene - završio je princ Hari jednom prilikom.

 

 

makonda-tracker